Nova vest
Košarka 8

26.5.2024.

23:44

Mateo posle poraza od Panatinaikosa: "Iznenađen sam kriterijumom suđenja"

Trener Reala Ćus Mateo je izneo utiske posle finala Evrolige, gde je istakao da nije bio zadovoljan suđenjem.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Halil Sagirkaya / Anadolu/ABACAPRESS.COM

Panatinaikos je savladao Real Madrid u finalu na Fajnal-foru Evrolige, rezultatom 95:80 u "Uber Areni" u Berlinu.

"Čestitam Panatinaikosu koji je zaslužio da pobedi danas, zato što su odigrali odlično drugo poluvreme. Ovo je finale veoma teške regularne sezone tokom koje smo igrali odlino. Sada govorimo o jednoj utakmici, naravno to je utakmica koja te natera da pomisliš u zavisnoti od ishoda da si nešto dobro ili loše uradio. Mi smo napravili dobre stvari ove sezone, borili smo se do kraja, do poslednja tri minuta kada su se odlepili i nije bilo lako da se vratimo. U prvom poluvremenu smo napravili neke dobre akcije, ali su i oni. Kasnije je PAO pojačao intenzitet u drugom poluvremenu, što je izazvalo gubitak energije kod nas. Promašili smo neke šuteve, nismo uspeli da prodremo do koša. Naravno tu je Slukas koji je zasluženo MVP, pogodio je nekoliko bitnih šuteva i rešio pitanje pobednika. Čestitam mojim igračima, nije lako da se dve godine zaredom plasirate u finale. Imamo dve opcije, prva je da plačemo, to ćemo da uradimo večeras. Druga je da se podignemo gore, što ćemo da uradimo sutra", rekao je Mateo.

Sve je dao od sebe Mateo da se Real vrati u meč, u jednom trenutku je ulogu prepustio iskustvu – Fernandez, Rodrigez i Ljulj.

"Svi moji igrači su dali maksimum. Ali posle poluvremena čini mi se da nismo imali istu “žicu”. Moramo da budemo spremni u svakoj sekundi i imamo igrače koji znaju kako hoćemo da igramo. Nedostajalo je malo discipline. Kada su nas pritisli pribegli smo šutevima iz daljine, prekinuli smo da igramo ispod koša. Na poluvremenu smo imali 11 poena razlike posle odlične igre u prvih 20 minuta".

Nije bio Mateo zadovoljan suđenjem.

"Iznenađen sam kriterijumom suđenja danas. Tačno je da su naši centri brzo ušli u problem sa faulovima. To nam se nije dešavalo tokom sezone, uglavnom su moji igrači imali dva faula do poluvremena. Bilo je nekih frustracija, Poarje je dobio tehničku, ali to su stvari koje se dešavaju na utakmicama. Želite da sačuvate centre od faula, ne želim da se bunim, ali svako očekuje ujednačen kriterijum, makar kada se koriste ruke u odbrani."

Real je prokockao veliku prednost i ispustio šansu da rutinski završi meč.

"Nikad nismo gubili nadu. Imali smo minus tri, tri minuta pre kraja meča, da bi oni brzo uspeli da se odlepe. Nismo imali snage, a protiv sebe smo danas imali bolji tim. U drugom poluvremenu je Panatinaikos bio bolji i to je to. Teško je da se pomiriš sa činjenicom da nisi uspeo da osvojiš dve titule zaredom, teško je igrati u dva finala. Ovoga puta nismo uspeli da preokrenemo u završnici meča".

Realu je ostala borba za trofej u ACB ligi, gde igraju protiv branioca titule Barselone.

"Tako je kako je. Moramo da nastavimo sa sezonom. U sredu igramo protiv Barselone. Biće teško, ali idemo dalje. Treniraćemo i biće spremni da igramo velike utakmice", zaključio je Mateo.

Podeli:

Komentari 8

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu