Nova vest
Tenis 0

26.5.2024.

23:31

Olga: Ako nisi Novak, onda gubiš jednom nedeljno

Srpska teniserka Olga Danilović kaže da je najbitnije da porazi ne utiču previše na nju, te da uvek treba naći balans.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Milan Tomić/B92.sport

Olga je slavila u prvom kolu Rolan Garosa protiv Martine Trevisan i tako ostvarila četvrtu uzastopnu pobedu u Parizu.

"Tri pobede u kvalifikacijama nisu bile lake, dobre igračice sam dobila, sada još jednu. Znala sam da je ona ovde igrala polufinale, ali i ja se ovde osećam dobro svake godine, da kucnem u drvo. Došla sam na teren znajući šta me očekuje – dug dan svakako, ali bila sam spremna od prvog poena. Bila sam konstantna u svakom aspektu – i kada je trebalo da se zabije lopte, i kada je trebalo igrati duge poene, nisam žurila. Čvrst meč sa moje strane", rekla je Olga.

Sledeća rivalka trebalo bi da joj bude Danijel Kolins, koja igra tenis života.

"Tenis života... Imala sam je na poen... Nemam jednu stvar sebi da zamerim za taj meč. Ona je favorit, ali i Dolihajd je dobra, neka se ’kolju’. Kolins igra bez greške, ima svega nekoliko poraza ove godine, ali nemam pritisak, samo ću daći sve od sebe. Sad mi je bolji osećaj jer imam četiri meča iza sebe, ali da sam izgubila u kvalama, ne bi mi bilo drago... Tu mi je igra, nemam nedoumice koje su inače uobičajene za početak."

Sa Kolins je odigrala spektakularan meč u Madridu nedavno, kada je poražena posle drame.

"Vrhunski meč je bio, dala sam 150 posto sebe, nisam više znala kako mi noge trče. Jako mi je bilo žao, jedan od težih poraza koje sam imala. Sutradan nije bio baš divan dan, ali nisam žalila ni za čim, samo za time što nisam pobedila."

Danilovićeva je predstavila svoj trenerski tim.

"Pepo Klavet je bio u kvalifikacijama, Aleks Cenzano je tu sa mnom već neko vreme, i putuje sa mnom. Kondicioni nam je u Madridu. On je mlađi trener iz Madrida, radio je sa Tamarom Zidanšek. Lepo smo se ’ukačili’, super nam je odnos, dobro se razume i sa Pepom – skapirao je moju igru i, još važnije, skapirao je mene kao ličnost. Za trenera je naravno važno da ima teniskog znanja, ali i da mi prija kao osoba, da to bude neko i s kim bih se družila van terena. Ti s tom osobom provodiš najviše vremena, džaba sve ako ti ne odgovara i van terena. Trener ne treba da menja mene, već da mi pomogne da budem najbolja verzija sebe."

Novak je jednom prilikom rekao da teniseri moraju da naviknu da bude.

"Kad pogledaš – ako nisi Novak, uglavnom gubiš jednom nedeljno. Najbitnije je naći balans – da ne letiš posle pobede i da ne padneš mnogo posle poraza. Da porazi ne utiču na tebe, na to kakva si osoba, što je teško – kad si stalno u tenisu... Ne smem da gubim to da sam ja i Olga i teniserka, da na tu ’Olgu’ ne utiče poraz. Još se borim sa time. Zavisi i kakav je poraz – da li je kao od Kolins ili neki kada duboko u sebi znam da sam mogla da dam još", kazala je Olga.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu