Nova vest
Tenis 11

25.5.2024.

20:05

Đoković je zapravo pobedio pred Rolan Garos FOTO/VIDEO

Trening Novaka Đokovića na Rolan Garosu posle godinu dana bio je nešto drugačiji nego što smo navikli.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Milan Tomić/B92.sport

Obično su to bile vežbe zagrevanja, udarci i sparingovanje sa Karlosom Gomesom Ererom, uz budno oko Gorana Ivaniševića.

Ivaniševića u stručnom štabu od nedavno više nema, dok je ovaj uvodni trening propustio i spomenuti Čarli.

Razlog je bio Hamad Međedović, talentovani srpski teniser, koji se i sâm priprema za takmičenje, koje startuje od Flavija Kobolija.

Njihov trening bio je zakazan za 17.30 na "Filip Šatrije" stadionu, a pomalo neočekivano, Novak se pojavio desetak minuta ranije.

Izvor: B92.Sport

Iskoristio je priliku da se pozdravi sa Rafaelom Nadalom, svojim najvećim rivalom, kome će ovo biti verovatno poslednji Rolan Garos, na kojem je trijumfovao čak 14 puta.

Spiker na stadionu je uoči treninga Novaka i Hamada pročitao imena aktera, na šta je publika reagovao aplauzima i skandiranjem.

Veliko je pitanje da li će tako biti i u utorak, kada će se Novak sastati u prvom kolu sa domaćim predstavnikom Pjer-Igom Erberom.

Đoković i Međedović su nakon standardnog uvežbavanja forhenda, bekhenda, voleja i servisa, ubrzo započeli i sparing meč, odnosno set.

Intenzitet je bio sasvim solidan – Đoković je bio sigurniji sa osnovne linije, dok je Međedović prilično "bombardovao" iz servisa.

U neobaveznoj, karnevalskoj atmosferi na "Šatrijeu" nije bilo lako pratiti rezultat, pošto su mnogobrojna deca nestrpljivo iščekivala kraj treninga kako bi pohrlila po autogram.

Ako sam dobro ispratio, jedinu brejku loptu u finišu seta imao je Novak, ali je Hamad odservirao as na drugi servis, iako je lopta bila sporna.

Đoković naravno da nije želeo da se ubeđuje, samo se nasmejao i pozvao mlađeg kolegu da zajedno pogledaju trag, nakon kojeg su nastavili gem, koji je na kraju pripao Hamadu.

Ušlo se u taj-brejk uskoro, a kroz njega je Novak protutnjao silovito, dopustivši samo jedan poen 134. igraču sveta.

Iako se radi o trening meču, Novaku dobro dođe ovakav povratak na pobednički kolosek, nakon svega što se dešavalo u Ženevi, gde je iznenađujuće ispao od Tomaša Mahača.

Opuštena atmosfera na terenu osetila se i nakon treninga, kada su Novak, Hamad, Miljan Amanović, Viktor Troicki i kompanija zaigrala boćanje.

Ubedljivo najgori bio je Međedović, čija je loptica jedna prešla liniju servis polja (poenta da bude što bliže osnovnoj liniji), zbog čega je, u šali, dobio zvižduke sa tribina.

Kao poraženi, morao je da se savije i da istrpi gađanja ostalih, najpre iz servisa, a onda i iz ruke. Na njegovu sreću, niko nije bio precizan.

Gorespomenuti mališani dočekali su svojih pet minuta, sjatili se uz teren i (ne)strpljivo sačekali svoj red za potpis kačketa, majice, reketa.

Nije bilo flaše niti nekog nenadanog incidenta, kao onog u Rimu, koji je, kako je kolega Miodrag primetio, ostavio traga na Novakovoj glavi.

Fleka na glavi, kao direktna posledica udarca, odnosno medicinske intervencije, bila je lako uočljiva uživo.

Fizički, sa Novakom je sve u redu, ali nakon turbulentnog perioda, valjalo bi da se i psiha pobednika vrati na nivo iz 2023. godine.

Koliko je u tome uspeo saznaćemo za par dana, tačnije u utorak, kada ga čeka susret sa spomenutim Erberom.

Podeli:

Komentari 11

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

14 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

17 h

Novo Sport Video Menu