Srbija - Španija (21:15)

Srbija i Španija sastaju se u nedelju uveče od 21:05 u Katovicama u velikom finalu Evropskog prvenstva 2009. godine.

Izvor: B92

Nedelja, 20.09.2009.

15:18

Default images

Selektor Dušan Ivković objasnio je da je španski tim u boljoj formi u odnosu na prvi meč na šampionatu kada je Srbija slavila. Centar košarkaške reprezentacije Srbija Kosta Perović najavio je hrabru igru naše selekcije, koja bi mogla da bude inspirisana epskom pobedom nad Slovenijom u polufinalu.

Ivković je rekao kako su Španci u prvom meču sa Srbijom igrali sa tek oporavljenom Pau Gasolom, koji je daleko najbitniji igrač aktuelnog vicešampiona Evrope.

Mislim da postoji jedna razlika u španskom timu u odnosu na meč koji smo igrali pre dve nedelje. Španci su tada protiv nas igrali sa Pau Gasolom prvi put posle povrede. On je igrač koji pravi ogromnu razliku. On je u polufinalu pokazao svoj talenat i napravio je razliku“, smatra Ivković.

Selektor Srbije dodao je da njegova ekipa poznaje protivnika i da će se maksimalno pripremiti za meč.

Mi se vrlo dobro poznajemo, znamo taj tim, tako da se ne radi samo o Pau Gasolu. Mislim da je on stub odbrane i kreativnosti španskog tima. Imamo vrlo malo vremena da se oporavimo i osvežimo. Poznajemo protivnika i dobro ćemo se pripremiti. Kao i sva ostala finala, mi ćemo se potruditi da odigramo najbolje što možemo“.

Centar Srbije Kosta Perović rekao je da je njegov tim sanja o finalu još od prvog okupljanja.

Svi smo sanjali finale još od kako smo se okupili i počeli pripreme. Kada ostaviš srce na terenu, sve je moguće. Pobeda nad Slovencima je dokaz toga. Kada igraš pametno, a imaš i malo sreće u odlučujućim terenucima, ne postoje granice“, rekao je Perović.

Perović smatra da Srbija nije autsajder, iako je „na papiru“ slabija.

Nadam se da će nam pobeda protiv Slovenaca dati krila i snage, pa da u finalu odigramo još bolje i pametnije. U taj meč sigurno ne ulazimo kao autsajderi. U finalu toga nema“, rekao je Perović.

Milenko Tepić smatra da je Španija u boljoj formi nego na početku šampionata, ali da će njegova ekipa pokušati da napravi još jedno iznenađenje.

To je utakmica sa posebnom težinom. Izlišno je pričati o tome sa kakvim motivima ulazimo u nju. Španci su podigli formu posle nešto lošijeg starta, sada opet zaslužuju ulogu favorita. Ali, mi se ne predajemo. Igraćemo hrabro, kao što je to bilo i do sada. Daćemo sve od sebe da napravimo još jedno veliko iznenađenje“, smatra Tepić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: