Sterling i Kejn "nokautirali" Nemce – Miler noćas neće spavati VIDEO

U fudbalskom klasiku na "Vembliju" Engleska je savladala Nemačku rezultatom 2:0 (0:0) i plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Izvor: SS

Utorak, 29.06.2021.

17:00

Sterling i Kejn
EPA-EFE/Justin Tallis

Junaci selekcije "tri lava" su Rahim Sterling i Hari Kejn koji su veoma tvrdi meč prelomili u poslednjih 15 minuta.

Tragičar Nemaca, pak, jeste Tomas Miler, koji je u 82. minutu promašio neverovatnu priliku da izjednači rezultat i, verovatno, ga uvede u produžetke.

Englezi će u četvrtfinalu 3. jula u Rimu igrati protiv pobednika poslednjeg meča osmine finala između Švedske i Ukrajine (21h). Počelo je očekivano tvrdo, sa međusobnim ispitivanjem snaga, malo rizika i puno kontakata, duela i prekršaja.

I na obe strane videli smo po jednu veliku priliku, ako izuzmeno pokušaje sa distance Kaja Haverca iz slobodnog udarca i Rahima Sterlinga sa 25 metara.

Zicer za Nemačku je u 32. minutu propustio Timo Verner, kada je pobegao Džonu Stounsu, ali ga je zaustavio Džordan Pikford.

Na drugoj strani, u nadoknadi vremena posle velike greške Tomasa Milera u predaji lopte i kontre koju je povukao Rahim Sterling, Hari Kejn je već video loptu u mreži, ali je Mats Humels reagovao u poslednjem momentu i sačuvao "nulu" posle 45 minuta.
EPA-EFE
Drugo poluvreme počelo je fenomenalnim volej udarcem Kaija Haverca i još boljom odbranom Džordana Pikforda.

Ponadali smo se da bi to mogao da bude nagoveštaj eksplozivnijeg nastavka utakmice, ali nije bilo tako.

Ritam je značajno opao, i jedni i drugi su "povukli ručnu" i bojali su se greške i primljenog gola koji bi značio kraj.
EPA-EFE
Ipak, taj momenat se desio u 76. minutu, a primili su ga Nemci. Tačnije, Englezi su došli do vođstva veoma dobro izgrađenom akcijom po levoj strani.

Kejn je odložio za Džeka Griliša, on vratio na peterac, a tako je pronašao Rahima Sterlinga, igrača koji je i započeo akciju.

Ipak, samo pet minuta kasnije sve je moglo da se vrati u egal jer je Leon Gorecka pripremio idealnu šansu za Tomasa Milera.

Potpuno sam je dobrih 40 metara vodio loptu, pitao Pikforda gde će šutira i – promašio je!
EPA-EFE
Ni sam nije mogao da veruje šta je uradio, posebno nakon četiri minuta kada je Hari Kejn odsvirao kraj.

Dobio je lep centaršut sa leve strane, izbegao ofsajd i samo se poklonio za konačnih 2:0 i erupciju oduševljenja na "Vembliju".
Sva dešavanja pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

224 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: