Italija na krilima rezervista pregrmela Austriju!

Fudbalska reprezentacija Italije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pobedom nad Austrijom posle produžetaka, 2:1.

Izvor: MT

Subota, 26.06.2021.

20:00

Italija na krilima rezervista pregrmela Austriju!
EPA-EFE/Justin Tallis

Junaci "azura" bili su rezervisti Federiko Kjeza i Mateo Pesina, koji su postigli golove u 95, odnosno 105. minutu.

Austrija je uspela da unese nemir u njihove redove u završnici drugog produžetka, kada je Saša Kalajdžiž glavom, iz jako teške pozicije, savladao Donarumu posle kornera.

Italijani su, takođe, uspeli da postave rekord – 31 utakmica bez poraza, čime su prevazišli svoje zemljake iz perioda 1935-1939, odnosno reprezentaciju Francuske (1994-96).

Austrija je odigrala i te kako dobar meč, međutim, verovatno zakasnele izmene i umor igrača, koštale su ih mnogo na Vembliju.

Italija je uspela da se plasira u četvrtfinale, gde će 2. jula u Minhenu, igrati protiv boljeg iz duela Belgija – Portugal (nedelja, 21.00).
Početak meča pripao je Austriji, koja je rivala zatekla sa agresivnom, hrabrom i ofanzivnom igrom.

Marko Arnautović je već u prvom minutu zaradio žuti karton, nakon oštrog starta, ali i napada svoje ekipe.

Italijani su se malo po malo oslobađali, preuzeli kontrolu, a onda u 17. minutu organizovali najbolji napad. Spinacola je probio po levoj strani, prebacio na drugu, odakle je Barela šutirao, a Bahman nogom dobro reagovao.

Nije mnogo trebalo Austrijancima da uzvrate. Arnauović je gurao i izborio za poziciju između Bonučija i Ačerbija, međutim, njegov šut je otišao preko gola.

Najbliži pogotku u prvom poluvremenu je bio Čiro Imobile, koji je u 31. minutu šutirao sa gotovo 30 metara. Njegov projektil završio je maltene na mestu gde se spajaju stativa i prečka.

Iako se očekivalo da Italija u nastavku još više pritisne Austriju, to se nije dogodilo.

Štaviše, mnogo veća uzbuđenja su se dešavale pred golom "azura", koji su na momente delovali zbunjeno.
EPA-EFE/Laurence Griffiths
Alaba je na startu drugog dela propustio lepu priliku da iz slobodnjaka sa 17 metara donese vođstvo svojoj ekipi.

U 65. minutu Marko Arnautović je uspeo da savlada Donarumu glavom od prečke, međutim, VAR je taj gol poništio zbog ofsajda.

Do kraja regularnog dela video tehnologija je još jednom bila pozivana u pomoć, ali promene rezultata – i golova nije bilo; morali su da se igraju produžeci.

Rezervista Federiko Kjeza je imao prvi šansu u produžecima, da bi iz druge prilike i postigao gol.

Jako tešku loptu je glavom uspeo da umiri Kjeza. Potom je "zalomio" Lajnera, a onda i levom nogom zakucao loptu u mrežu Bahmana, 1:0.

Desetak minuta kasnije Italija je uspela da duplira prednost. Insinje je proigrao Belotija u srcu šesnaesterca. Korpulentni napadač se odlično zagradio, dodao do Matea Pesine, koji je precizno šutirao u dalji ugao Bahmana i postigao gol, 2:0.

Austrija je u drugom produžetku uspela, ipak, da napravi novu dramu i to preko Kalajdžića. Luis Šaub je posla centaršut iz kornera, a Kalajdžić iz nemoguće pozicije, sa prve stative, praktično sa zemlje, glavom savladao Donarumu.

Pokušavali su da stignu i do čuda, izjednačenja, ali nisu uspeli. "AzurI" su prošli dalje!

Tok meča mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: