Grupa B, Rusija – Putinovo krilo, "gvozdena ruka" i "Deadpool"

Sa Rusijom se nikad ništa ne zna. Mentalitet sličan srpskom – može sve, ali i da "uprska".

Izvor: Miloš Simanoviæ

Utorak, 01.06.2021.

17:08

Grupa B, Rusija – Putinovo krilo,
Foto: Profimedia

Tako je i pred predstojeći EURO, niko ne zna kakvi su dometi "zbornaje", bez obzira što je jedan od domaćina na super-modernom Krestovski stadionu u "krilu" Vladimira Putina – Sankt Peterburgu.

Dva od tri meča će odigrati na svom terenu u B grupi, protiv Belgije i Finske, ali je problem što će verovatno odlučujuću morati u Kopenhagen protiv Danske.

Rusi su poznati po tome da su našpanovano pred svojom publikom, uostalom su stigli i do četvrtfinala na Mundijalu pre tri godine, kada su igrali sasvim solidan fudbal, ali je Hrvatska prošla na penale dalje.

Kvalifikacije je tim "zadrtog" Stanislava Čerčesova odigrao rutinski, tačno iza neprikosnovene Belgije od koje je oba puta izgubio, ali je sve ostale dobio.

Što ni ne čudi da su u grupi bili još Kipar, Škotska, Kazahstan i San Marino, kome su dali 14 golova u dva meča.

Na prvi pogled vidi se da je ekipa prestara, ali sa robusnim i raspoloženim Artjemom Dzjubom (devet golova u kvalama), i čvrstinom niko ne bi smeo da je otpiše unapred.

Selektor

Foto: Profimedia
Stanislav Čerčesov, stručnjak starog kova, iz škole SSSR-a.

Kod njega se zna – red, rad, gvozdena disciplina i ne izlaženje iz šablona, što možda i treba Rusima s obzirom na mentalitet.

Angažovan zbog projekta "SP Rusija 2018", Čerčesov je oduševio naciju i pre svega prvog ispred svih Vladimira Putina i dobio poverenje da nastavi započet posao.

Koliko veruju u njegov rad govori i to da je siguran u pohodu na Mundijal u Kataru, ma šta god bilo na predstojećem turniru.

Sve preko grupe je bonus.

Najveće zvezde

EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV
Rusija nema velike zvezde, ali se ispred svih izdvaja 32-godišnji Dzjuba.

Kontroverzni golgeter Zenita, koga su mnogi "otpisali" za ozbiljan fudbal, vratio se na velika vrata onolika kolika je on gromada, i izrastao u kapitena ruske selekcije.

Osim što se ističe na terenu, slično radi i van, pa je tako, od mnogih poteza, nedavno na proslavu titule došao u kostimu glavnog junaka iz poznatog filma "Deadpool".
Od njegovih golova će živeti Rusija, kao što će od asistencija Brazilca sa desnog boka Manuela Fernandesa.

Rusija ima matoru odbranu sa Jurijem Žirkovom(37), ali i zanimljiv tandem vezista Aleksandr Golovin- Aleksej Mirančuk, dok je Dzuba usamljen u napadu.

Ostalo jako tanko, ali će igrati na srce, disciplinu i trku, pa dokle doguraju.

Sigurno je da bi nokaut faza bila "puna kapa"...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: