Bularuz ostaje, uprkos tragediji

Izvor: B92

Četvrtak, 19.06.2008.

13:14

Default images

Defanzivac reprezentacije Holandije Halid Bularuz stavio se na raspolaganje selektoru Marku van Bastenu za meč sa Rusijom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, iako mu je u sredu umrla prevremeno rođena ćerka.

Bularuz je u sredu napustio trening kamp Holandije i otišao u bolnicu sa suprugom koja je imala komplikacije u trudnoći. On je bio u startnoj postavi reprezentacije na sve tri utakmice u grupi C, u kojoj su Holanđani osvojili prvo mesto sa maksimalnih devet bodova.

Holandski mediji su prvobitno preneli da će Bularuz zbog porodične tragedije verovatno propustiti ostatak turnira, ali je fudbaler Sevilje odlučio da, ipak, ostane.

"Halid mi je rekao da Evropsko prvenstvo za njega predstavlja važan događaj. On je zahvalio saigračima i stručnom štabu na podršci, rekao da želi da nastavi dalje i poručio da mogu da računam na njega u subotu", izjavio je Van Basten na konferenciji za novinare u Lozani.

Golman i kapiten Holandije Edvin van der Sar rekao je da je Bularuz ovim gestom pokazao koliko je jaka ličnost.

"Svi imamo samo jedan, zajednički cilj, i Halid je rekao da želi da ga ostvari. On je zaista pokazao da ima veoma jak karakter", naveo je Van der Sar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: