Platini: ''Bravo za navijače!''

Predsednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Mišel Platini izrazio je u sredu zadovoljstvo kvalitetom fudbala na uvodnim utakmicama 13. Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj.

"Završen je prvi deo takmičenja po grupama, osam mečeva je iza nas. Sve ekipe su igrale dobar fudbal i na svim stadionima odigrana je po jedna utakmica. U prvim utakmicama bilo je dosta uzbuđenja i nekoliko sjajnih golova", rekao je Platini.

Izvor: Nina Kolundžija

Sreda, 11.06.2008.

21:53

Default images

Francuz je posebno izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je u prvih osam mečeva bilo malo žutih kartona.

"Najveći napredak napravljen je upravo na terenu. Fantastično je to što je broj žutih kartona smanjen za 40 odsto u odnosu na prethodni šampionat, a zasad nije bilo ni isključenja", istakao je Platini.

Predsednik UEFA dodao je i da je ponašanje navijača na prvim utakmicama više nego zadovoljavajuće.

"Na stadionima nije bilo incidenata, navijači na lep način bodre svoje ekipe i uživaju u igri. Čak su se i suprotstavljene navijačke grupe iz istih zemalja ujedinile i zajedno pevaju svoje himne. Bravo!", poručio je Platini.

Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj i Austriji počelo je 7. juna, a finale će biti odigrano 29. juna u Beču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: