Hidink: "Učinili smo nemoguće"

Izvor: ÈŽ

Nedelja, 22.06.2008.

00:38

Default images

Selekcija Rusije uspela je da posle produžetka sa 3:1 savlada Holandiju i plasira se u polufinale Evropskog prvenstva. Selektor Rusije izjavio je da je njegova ekipa pobedom nad Holandijom uspela da uradi nemoguće, odnosno da favorizovanog protivnika nadigra u svim elementima igre. "Uopšteno, nemoguće je Holanđanima parirati u taktici, tehnici i fizičkoj spremnosti, a mi smo uspeli da dominiramo u svim tim oblastima", rekao je Hidink posle meča.

Rusija je u duel sa Holandijom ušla kao, po opštem mišljenju, potpuni autsajder. Holanđani su sve tri utakmice grupne faze takmičenja ubedljivo dobili, dok su Rusi plasman u četvrtfinale izborili, iako su na prvom meču sa Španijom poraženi sa 1:4.

"Put koji smo prešli od priprema za utakmicu sa Španijom jednostavno se ne može izmeriti...Ovo je skoro čudo", rekao je Holanđanin na čelu ruskog tima.

Ruski reprezentativci redom su isticali da je upravo Hidink najzaslužniji za njihovu pobedu.

"Holandija je izgubila, ali je pobedio najbolji Holanđanin. Dali smo sve od sebe, jednostavno ne znam šta da kažem, reči mi nedostaju", rekao je najbolji fudbaler utakmice i strelac trećeg gola za Rusiju Andrej Aršavin.

Selektor Holandije Marko van Basten priznao je da je njegova ekipa zasluženo izgubila.

"Rusi su večeras jednostavno igrali zaista dobro, bolje od nas", rekao je Van Basten, a sa njim se složio i holandski reprezentativac Rafael van der Vart.

"Spremili su se vrlo dobro, a mi smo igrali loše, nikako nismo uspevali da pronađemo igru iz prve faze takmičenja", kazao je Van der Vart.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: