Terim: "Sada smo među velikanima"

Izvor: B92

Subota, 21.06.2008.

00:27

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Turske Fatih Terim izjavio je posle pobede nad Hrvatskom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, da je ovim trijumfom ta zemlja postala velika fudbalska nacija.

"Ovo što nam se desilo, dogadja se jednom u istoriji. Postali smo velika fudbalska nacija. Turski narod treba da se raduje i bude ponosan na nas, kao što sam ja ponosan na svoje igrače", izjavio je Terim posle utakmice u Beču.

Reprezentativac Turske Hamit Altintop rekao je da je njegova ekipa još jednom pokazala da ima izuzetno jak karakter.

"Dokazali smo da smo prava ekipa. Ovo je treći put da smo se rezultatski vratili u meč na ovom šampionatu. Ako nastavimo ovako, sve je moguće. Našem timu nedostaje iskustvo, ali to nadoknadjujemo mentalnom snagom", kazao je Altintop.

Selektor Hrvatske Slaven Bilić rekao je da, uprkos porazu, nema šta da zameri svoji fudbalerima.

"Želim da čestitam obema ekipama na sjajnoj partiji. Ovaj meč pokazao je zašto je fudbal najpopularniji sport na svetu. Moji igrači su se borili herojski i ne mogu da se žalim na njih, a penali su uvek lutrija", zaključio je Bilić.

Turska će u polufinalu Evropskog prvenstva igrati protiv Nemačke 25. juna u Bazelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: