Hidink: "Ponosan sam na igrače"

Izvor: B92

Četvrtak, 19.06.2008.

00:59

Default images

Trener Rusije Gus Hidink bio je izuzetno ponosan na svoje igrače nakon pobede nad Švedsko od 2:0, koja je odvela Ruse u četvrtfinale na dvoboj sa Holandijom. Sa druge strane, selektor Švedske Lars Lagerbek bio je ogorčen pošto njegov tim nije pružio očekivanu partiju.

„Posebno sam ponosan na ekipu, i napredak koji je napravila u poslednjih nekoliko dana. Rekao sam im da se bore ili da idu kući. Oni su morali da naprave izbor, i odabrali su da se bore i da igraju za svoju dušu. Zbog toga sam veoma ponosan. Videli ste kako su igrali večeras. Pokušali su da postignu gol što pre, to je bilo neverovatno. Jedina kritika koju imam je da nismo postigli dovoljno golova – nismo ih kaznili drugim golom na kraju prvog poluvremena, a u drugom smo imali šansu i za 3:0“, rekao je Hidink nakon meča.

On je takođe i naglasio važnu ulogu Andreja Aršavina.

“Andrej je igrač koji brzo donosi odluke i koji može da stvori opasnost. On može da se okrene i levo i desno, i u svakom trenutku zna gde je protivnik. Nije bio potpuno spreman, ali ja sam ga poveo našampionat jer može da preokrene meč jednim potezom. Šveđani vole kada igrate sa dva napadača, ali ne vole kada im napadate defanzivne igrače na sredini terena. Holanđani će biti posebna priča jer znam i trenera i igrače. Oni imaju veliku prednost pošto se odmaraju čak pet dana”.

Sa druge strane, Lars Lagerbek čestitao je protivniku na zasluženoj pobedi.

“Želim da čestitam Rusima. Danas su oni bili bolji od nas. Bilismo previše pasivni. U poslednjih pet minuta prvog dela zaigrali smo bolje, ali nedovoljno”, rekao je Lagerbek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: