Skolari hvali Nemce

Izvor: B92

Sreda, 18.06.2008.

11:13

Default images

Reprezentacija Portugala u četvrtak igra protiv Nemačke u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Selektor Portugala Luis Felipe Skolari izjavio je da poštuje "pancere", kao jednu od taktički najspremnijih ekipa, ali da veruje u uspeh svog tima.

"U Evropi verovatno nema ekipe koja je taktički spremnija od selekcije Nemačke. Zadovoljan sam kako smo odigrali mečeve u prvoj fazi, uprkos porazu od Švajcarske. Protiv Nemaca ću na teren poslati ekipu koja je počela prve dve utakmice u grupi", kazao je Skolari na konferenciji za novinare.

Portugalski fudbaleri smatraju da je njihova prednost bolji pojedinačni kvalitet igrača i to što su "snalažljiviji sa loptom" od ekipe Joakima Leva.

"Za mene u ovakvim utakmicama ne postoje favoriti. Verujem da ćemo u duelu sa Nemačkom odigrati svoju najbolju partiju na turniru i nadam se da će to biti dovoljno da prodjemo u polufinale", rekao je, po mnogima najbolji portugalski igrač, Kristijano Ronaldo.

Poslednju utakmicu na velikim takmičenjima Portugal i Nemačka odigrali su na Evropskom prvenstvu 2000. godine. Tada su Portugalci zabeležili ubedljivu pobedu od 3:0, kada je het-trik postigao Seržo Konseisao, koji više ne igra za nacionalni tim.

Utakmica izmedju Portugala i Nemačke igra se sutra u Bazelu od 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: