Poljaci traže smenu Benhakera

Izvor: B92

Utorak, 17.06.2008.

21:47

Default images

Posle neuspeha fudbalske reprezentacije Poljske na prvenstvu Evrope u Austriji i Švajcarskoj, gde je zauzela poslednje mesto u B grupi i eliminisana iz daljeg takmičenja, poljski mediji su se obrušili na selektora Lea Benhakera tražeći da podnese ostavku.

Najtiražniji poljski listovi su za debakl na "EURO 2008" okrivili poznatog holandskog stručnjaka, a naslovima kao što su "Leo, vrati sav novac od plate" i "Sramota, Sramota, Sramota" Benhaker se poziva da napusti kormilo državnog tima.

"Dva poraza, jedan remi i samo jedan postignut pogodak i to iz čistog ofsajda - Sramota", piše dnevnik "Metro".

Jedan od retkih na strani Benhakera, list "Dzjenik", podseća da je nacionalni tim pod vodjstvom Holandjanina prvi put u istoriji izborio plasman na kontinentalni šampionat.

"Benhaker ima podršku Fudbalske federacije i još dve godine ugovora. Ukoliko podnese ostavku, ceo proces stvaranja nove reprezentacije Poljske mogao bi da bude prekinut", piše "Dzjenik".

Svi poljski listovi navode golmana Artura Boruca kao "jedinu svetlu tačku reprezentacije", ističući da je neuspehu ponajviše doprinela loša forma najboljih igrača Ebija Smolareka i Jaceka Kžinoveka.

Poljska je na tri utakmice prvenstva Evrope izgubila od Nemačke (0:2) i Hrvatske (0:1) i igrala nerešeno sa Austrijom (1:1).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: