Bilić: "Pobeda sjajne Hrvatske"

Izvor: ÈŽ

Utorak, 17.06.2008.

00:07

Default images

U poslednjoj utakmici u grupi B Hrvatska je golom Klasnića savldala Poljsku i ostvarila treću uzastopnu pobedu na prvenstvu. „Vatreni“ su igrali sa rezervnim sastavom, ali Poljaci nisu uspeli da ostvare povoljan rezultat i plasiraju se u dalji tok takmičenja. Selektor Hrvatske Slaven Bilić bio je presrećan posle pobede nad Poljskom.

Ponosni smo iz više razloga, prvenstveno zbog toga što je sjajno pobediti u sve tri utakmice i to na ovakav način. To je uspelo samo retkim i odabranim ekipama“, rekao je Bilić.

Iako Poljaci na tom meču nisu ništa pokazali Bilić je rekao da Hrvatima nije bilo lako.

Nisu Poljaci bili lak protivnik, ovo je pobeda izvanredne Hrvatske, a ne loše Poljske. Mi smo preko Petrića i Klasnića pritiskali i igrali veoma dobro. Trebalo je da u prvom poluvremenu bude najmanje dva gola razlike. Oni su samo jednom bili u prilici da nam daju gol, ali je Runje sjajno odbranio.Momci su odigrali sjajno, to je jedini izraz za ovo. Bili smo borbeni, ali i odlično taktički postavljeni“, rekao je Bilić.

Selektor Hrvatske nije želeo da govori o meču sa Turskom.

„Ne bih još o tome, želimo da malo uživamo u ovom uspehu. Za Tursku se pripremamo kao za svaku drugu utakmicu, imamo dovoljno motiva", rekao je selektor „Vatrenih“.

Meč četvrtfinala Hrvatska – Turska igra se 20, juna u Beču.
Stav Lea Benhakera, selektora Poljske, bio je kao i igra njegovog tima, letargičan.

Trudili smo se, ali nije bilo dovoljno. Igrali smo manje više isto celo prvenstvo. Svi su prilično razočarani, jer smo imali velike ambicije. Bilo je ralno očekivati da uradimo nešto više, jer smo veoma dobro odigrali kvalifikacije. Ali moram da kažem da nismo igrali dobro na prvenstvu. Nekoliko ključnih igrača nije u dobroj formi. Oni koji su izneli kvalifikacije poput Smolareka, Levandovskog i Kržinovjeka su podbacili. Ne krivim ih za neuspeh. Nijedan igrač ne može da igra tri godine na vrhunskom nivou, pogotovo u tako jakoj konkurenciji. Hrvatska ima sjajne igrače i mislim da su jedan od autsajdera koji može da osvoji turnir”, rekao je Benhaker.

Poljska je prvi put u istoriji igrala na Evropskom prvenstvu, a isto je završila sa samo jednim osvojenim bodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: