Poljska - Hrvatska (20.45)

Izvor: B92

Nedelja, 15.06.2008.

23:31

Default images

Fudbaleri Poljske i Hrvatske sastaju se u ponedeljak u meču poslednjeg, trećeg kola u B grupi na šampionatu Evrope. Trener Poljaka Leo Benhaker nada se da će najgov tim uspeti da uhvati 'zadnji voz' za četvrtfinale, i sa tim nadama ulazi u duel sa Hrvatima.

Hrtavi su već obezbedili prvo mesto u grupi pred ovaj duel, dok je Poljak poslednja u grupi sa samo jednim bodom iz dve utakmice. Ukoliko Nemačka pobedi Austriju, Poljaci će završiti takmičenje na ovom šampionatu bez obzira na rezultat protiv Hrvatske. Benhaker je filozofski odgovorio na putanje o šansama njegovog tima.

"Mi moramo da uradimo naš deo posla. Ne možemo da kontrolišemo rezultat u Beču. Sve što mogu da uradim je da isplaniram sa svojim igračima kako da pobedimo Hrvatsku. Skoncentrisani smo na taj zadatak, i onda ćemo se nadati da će nam rezultat iz druge utakmice ići na ruku", rekao je Benhaker.

Benhaker je rekao da očekuje da će njegov kolega sa hrvatske klupe Slaven Bilić odmoriti nekoliko igrača protiv Poljske, ali ne očekuje da će to njegovoj ekipi olakšati posao.

"Hrvatska ima svoju filozofiju igre, i bez obzira ko bude igrao, to se neće promeniti. Pozicije i stilovi će biti manje više isti, tako da će pitanje biti samo da li će ti igrači ispuniti očekivanja. Siguran sam da smo dobro odradili naš domaći zadatak", dodao je strateg Poljske.

Benhaker će ponovo biti bez kapitena Macijela Zuravskog, koji se povredio u duelu sa Nemačkom. Marek Saganovski će verovatno biti njegova zamena.
Reuters
Sa druge strane, Hrvatska uživa u dosadašnjem toku šampionata, pošto su pobedu nad Austrijom od 1:0, nadgradili sjajnim trijumfom nad Nemačkom od 2:1, i oni su sa šest bodova osigurali prvo mesto u grupi posle dva kola. Bilić je potvrdio da će napraviti neke promene, ali istakao je da će i te zamene biti silno motivisane.

"Jedva čekamo da počne utakmica. Naši protivnici imaju odličnu ekipu, ali mi imamo veliku želju da nastavimo sa dobrim igrama i dobrim rezultatima", rekao je 39-godišnjak.

Igrači Hrvatske nosiće crne florove zbog smrti 19-godišnjeg navijača koji je tragično poginuo pre duela sa Nemačkom.

Bilić je odbacio tvrdnje da će tim koji bude izveo biti slabiji, pošto veruje u ceo tim.

"Ovo neće biti rezervni tim. Imamo 23 igrača, i nema prvog tima, drugog tima ili rezervnog tima. Ja nemam sumnje da moja ekipa može da pobedi Poljsku. Imam totalno poštovanje prema Poljacima, ali takođe imam i poverenje u moje igrače".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: