Tusk: "Želeo sam da ubijem Veba"

Izvor: B92

Petak, 13.06.2008.

17:11

Default images

Poljski premijer Donald Tusk izjavio je u petak da je želeo da ubije sudiju Hauarda Veba kada je Englez dosudio penal za Austriju u sudijskoj nadoknadi vremena, kojim su ko-domaćini Evropskog prvenstva izjednačili rezultat na 1:1 protiv Poljske.

"Kao premijer moram da budem smiren i umeren, ali one noći sam pričao drugačije. Želeo sam da ubijem. Sudije prave greške, a ono je bila očigledna greška koja nas je sve povredila. Bilo bi bolje da smo izgubili golovima u prvom poluvremenu, kada je Austrija imala sjajne šanse, a ne posle greške u 93. minutu", rekao je premijer Poljske Tusk.

Austrija je u prvom poluvremenu propustila nekoliko povoljnih prilika za postizanje gola, nakon čega je u 30. minutu Rodžer Gueriro postigao vodeći gol za Poljsku.

Sudija Hauard Veb je u sudijskoj nadoknadi dosudio penal za Austiju, kada je Ivica Vastić postigao izjednačujući gol, za konačnih 1:1.

Poljskoj je za plasman u četvrtfinale potrebna pobeda nad selekcijom Hrvatske.

Poslednja utakmica Grupe B igra se u ponedeljak, 16. juna u 20:45 sati u Klagenfurtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: