Austrija - Poljska (20.45)

Izvor: A G

Četvrtak, 12.06.2008.

00:39

Default images

Fudbaleri Austrije i Poljske sastaju se u drugom kolu B grupe na 13. šampionatu Evrope u Austriji i Švajcarskoj (20.45). Oba tima će na stadionu Ernst Hapel igrati pod velikim pritiskom jer bi eventualni poraz za oba tima vervatno značio i kraj takmičenja. Od 1980. godine do ovog prvenstva, samo Belgija 2000. godine nije prošla grupu, pa će Austrijanci ipak imati čemu da se nadaju. Švajcarska je već ispala, a Austrija će pokušati da izbegne istu sudbinu.

“Ovo je odlučujuća utakmica za obe selekcije Obe ekipe moraju da pobede kako bi zadržale šanse za plasman u četvrtfinale. Naravno, ukoliko ne prođemo dalje, to neće biti veliko razočarenje za nas. Ne želim da spekulišem o katastrofi jer sam optimista po prirodi, i verujem da ćemo zadržati šanse za prolaz dalje i posle meča sa Poljskom”, izjavio je selektor Austrije Jozef Hikersberger pred ovaj duel.

Oba tima prvi put igraju na završnom turniru, i oba tima pretrpela su poraz u prvom kolu. Austrija je poražena penalom iz četvrtog minuta protiv Hrvatske, ali u drugom delu oni su pokazali da imaju potencijala. Hikersberger je u drugom delu u igru uveo Vastića i Korkmaza i to je u velikoj meri poboljšalo njihovu igru. On ipak zna da je Poljska odličan tim.

“Oni su se kvalifikovali za Svetsko prvenstvo 2006. gosine, a u kvalifikacijama za ovo takmičenje završili su ispred Portugala. To dovoljno govori o njihovoj snazi. Ali, mi smo ubeđeni da imamo tim koji može ne samo da igra sa njima, već i da ih pobedi”, dodao je selektor Austrije.
Reuters
Hikersberger misli da su očekivanja veća u taboru Poljaka jer oni imaju više iskustva na velikim takmičenjima.

“Mi smo realni. Znamo gde se trenutno nalazimo. Ipak, mi smo postavili visoke ciljeve, i dok se budemo držali toga, mi verujemo da imamo šanse. Kod Poljaka je druga situacija. Oni moraju da ispune visoke ciljeve”.

Poljaci su u prvoj utakmici poraženi od Nemačke 2:0, a izgubili su i kapitena Maciela Zuravskog koji je povredio mišić. Mariuš Levandvski takođe ima probleme, pa bi Rodžer Gereiro i Marek Saganovski mogli da počnu ovaj meč.

Selektor Poljske Leo Benhaker upozorio je svoje igrače da faktor domaće publike može podići Austrijance.

“Mnogo puta na turnirima smo videli da domaćin igra na mnogo višem nivou zbog atmosfere koja je oko njih. To vidimo na svakoj disciplini i u svakom sportu, čak i na Olimpijadi gde domaćin uzima većinu medalja. Ovaj meč igramo za ostanak na turniru. Dve ekipe su veoma slične po tome šta im je najjači deo. Nijedna od ekipa nema Anrija ili Van Nistelroja, odnosno igrače koji sami mogu da promene tok meča, ali to ne znači da nemamo dobre igrače”, rekao je Benhaker pred utakmicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: