Vraća se GOAT – Džon Džons opet u oktagonu

Legende UFC-a i nekadašnji prvak poluteške kategorije Džon Džons (34) spreman je za povratak.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* B92.net GOAT – "Kosti"

Prema rečima glavnog čoveka UFC-a Dejne Vajta, Džonsov dugo najavljivani ulazak u tešku kategoriju napokon bi trebalo da se ostvari, a protivnik će mu biti ili Fransis Nganu ili Stipe Miočić.

"Džon Džons je spreman za nastavak karijere. Sve što čekamo je njegov protivnik. Boriće se protiv Francisa Nganua, zavisno od toga kako će teći oporavak njegovog kolena, ili Stipea Miočića", objasnio je Vajt.

Prvak teške kategorije Nganu (17-3) oporavlja se od rekonstrukcije ukrštenog ligamenta nakon što je u martu obranio titulu protiv Sirila Ganea.

Ujedno je u pregovorima o produžetku ugovora s UFC-om, što bi se svakako trebalo dogovoriti pre nego što počnu pregovori u vezi sa novim borbama Kamerunca.

U takvoj situaciji bi se Miočić (20-4) mogao pokazati kao idealan protivnik za Džonsa (26-1), a navodno bi se taj meč mogao održati u septembru.

Miočić se nije borio još od poraza od Nganua u borbi za titulu u martu 2021. godine, dok je Džonsova poslednja borba bila u februaru 2020, kada je svladao Dominika Rejesa i odbranio pojas poluteške kategorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.