Novac koči UFC spektakl

Iako se već neko vreme govori o prelasku Džona Džonsa u tešku kategoriju, zbog finanijskog dela se tako nešto još uvek neće desiti.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Ronald Martinez/Getty Images
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Džon Džons i Frensis Nganu su "zagrejali masu" svojim prepucavanjima preko "Tvitera" i mnogi fanovi borilačkih veština željno iščekuju njihov okršaj.

Džon Džons je jedan od najboljih MMA boraca svih vremena i priča se da on u polu teškoj kategoriji zapravo i nema izazov pa bi mogao da ode u tešku gde bi mu prvi protivnik bio "džin" Frensis Nganu.

Nganu je prilično snažan i može vrlo lako da nokautira protivnike, primera radi, Žairzinja Ronzenstrujka je nokautirao za manje od minut u svojoj poslednjoj borbi, ali Džons osim borbe na nogama ima mnoge druge kvalitete.

Posle serije rasprava na "Tviteru" delovalo je kao da smo na korak od velike borbe, ali zbog finansija se to izgleda neće dogoditi.

"Pre nego što smo uopšte počeli da pričamo o novcu, UFC je rekao da ne planira da plati više od onoga što bi dali za bilo koju drugu borbu i da bismo Frensis i ja zaradili od toga koliko bi ljudi platilo da nas gleda. Ovo je sve bilo zabavno i možda se vidimo za godinu ili dve. Kada budu rešili da razgovaraju o poslu tada bih se i vratio, do tada se posvećujem svom zdravlju i svojoj porodici.Imao sam vremena da razmislim i da sklonim emocije, UFC me ne ceni dovoljno kao teškaša, pa se čini da je Jan Blahovič sledeći", napisao je Džon Džons na svom "Tviter" profilu.

Poznato je da UFC borci zarađuju dosta manje od drugih sportista, čak i boksera (što možete videti u objavi sa "Tvitera" ispod), a primera radi, Entoni Petis je doživeo prelom stopala zbog kog je morao na operaciju posle borbe sa Nejtom Dijazom i za to je inkasirao tek 250.000 dolara.