Nova vest
Tenis

Petak, 13.01.2023.

19:07

Cicipas: Bolje igram pod pritiskom

Stefanos Cicipas je rešio da ode koji korak dalje na Australijan openu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Cicipas: Bolje igram pod pritiskom
Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Grčki teniser je tri puta takmičenje završavao u polufinalu i namera mu je da sada konačno zaigra u meču za titulu.

Svestan je da to neće biti nimalo lako, ali će, kao i svake godine, imati veliku podršku kolonije grčkih navijača u Melburnu.

Stefanos je objasnio kako je uoči ove sezone promenio neke stvari kod sebe, a sve u smeru ka tome da osvoji prvi grend slem.

"Napredovao sam mnogo u defanzivi sa osnovne linije. Radio sam mnogo proteklih par meseci, kako na terenu tako i u teretani. Izmenio da reim dijete, mogu da kažem da se maksimalno žrtvujem da bih ostvario najviše ciljeve", rekao je Cicipas.

On je dodao da je sada konstantniji i da pravi manje grešaka.

"Postao sam pametniji, shvatio sam da uvek bolje igram kad sam pod pritiskom. Na pravom sam putu, ali ne želim da dremam na lovorikama. Veoma sam gladah pobeda i siguran sam da mogu da odem dalje nego ranije", uveren je Grk.

Cicipas na startu igra protiv Kventina Halisa.

"Na terenu, zanima me samo moja igra, ne i protivnik. Sbe je ionako u glavi. Ako napravim pogrešnu odluku, moja je krivica. Razumljivo je da osećate izvestan stres kada izađete na teren, posebno kada imate manje samopouzdanja. Kad igram, nikad se ne plašim. Moj posao kao profesionalca je da zabavim publiku i odigram dobar meč", zaključio je Cicipas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu