Nova vest
Tenis 13

21.5.2024.

15:05

Novak: Želim da budem na vrhuncu na OI u Parizu VIDEO

Novak Đoković imaće ovog leta posebnu priliku da na terenima u Parizu ostvari san o osvajanju zlatne medalje na olimpijskom turniru.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Giuseppe Maffia IBI

Najbolji svetski teniser je u video-snimku koji je objavila Svetska teniska federacija (ITF) još jednom podvukao kolika je njegova želja da osvoji zlato.

To je jedna od malobrojnih stvari koja mu nedostaje u neverovatnoj karijeri.

"Osvojio sam bronzanu medalju, bilo je to dosta davno, 2008. u Pekingu. Imao sam najveću moguću čast da nosim srpsku zastavu. Nisam imao to iskustvo sa ceremonije otvaranja Igara još od Londona 2012. Nadam se da ću imati prilike da to opet ponovim i da uživam u iskustvu olimpijskih igara, jer one su kao ništa drugo. Predstavljati svoju zemlju je velika čast i biti deo najstarijeg sportskog takmičenja, to se ne može porediti ni sa čim u mojoj teniskoj karijeri", poručio je Đoković.

Novak je dodao da olimpijske igre imaju poseban značaj i da je za tenisere to posebno iskustvo.

"Olimpijske igre su nešto posebno, i samo biti u tom selu, čini vas da se osećate posebno inspirisanim i ponosnim. Ipak, naučiću iz svojih prethodnih iskustava i pokušati da održim rutinu kako bih bio u stanju da odigram najbolje što mogu", zaključio je Đoković. 

Novak je do sada učestvovao na četiri olimpijska turnira.

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu