<table class="score" cellpading="0" width="100%" cellspacing="0"> <tfoot> <tr> <td colspan="5"> 7:6 (7-5), 3:6, 1:6, 6:7 (5-7)</td> </tr> </tfoot> <tbody> <tr class="county"> <td> </td> <td>Đere</td> <td> </td> <td>Donskoj</td> <td> </td> </tr> <tr class="number"> <td> </td> <td>1</td> <td>:</td> <td>3</td> <td> </td> </tr> </tbody> </table>

Dobrodošli
Dobrodošli na lajv blog meča prvog kola muškog singla između Lasla Đerea i Jevgenija Donskoja.
Đere – Donskoj 7:6 (7-5), 3:6, 1:6, 6:7 (5-7)
Srpski teniser Laslo Đere izgubio je u prvom kolu Australijan opena od Jevgenija Donskoja iz Rusije, rezultatom 6:7 (5-7), 6:3, 6:1, 7:6 (7-5).

Photo by Matthew Stockman/Getty Images
7:6 (7-5), 3:6, 1:6, 6:7 (5-7) – Kraj! Poraz Lasla Đerea u prvom kolu!
Na kraju je ipak neiskustvo koštalo Đerea prvog trijumfa u Melburnu ili makar toga da izbori peti set. Dva puta je uspevao da neutrališe mini brejk zaostatka, ali je opet posustao kada je bilo najvažnije i doživeo poraz.
7:6 (7-5), 3:6, 1:6, 6:6 – Taj brejk četvrtog seta
Kao što je moglo i da se pretpostavi, obojica su štedela snagu za taj brejk i možda je i najpoštenije da ovaj set bude odlučen u dodatnom gemu. U prethodna tri gema nije bilo uzbuđenja, pa nas čeka paklena završnica.
7:6 (7-5), 3:6, 1:6, 5:4 – Zatišje pred buru
Opet se ušlo u mirniji ritam meča gde riterneri ne uspevaju da priprete. Sada je Đere dobio dva lagana gema i izgleda da se posle zatišja sprema bura u finišu četvrtog seta.
7:6 (7-5), 3:6, 1:6, 3:3 – Ponovo propuštena prilika
Još jedna neiskorišćena brejk lopta za Đerea, što znači da je uspeo da realizuje samo dve od 10. Rus se po ko zna koji put izvlači i dolazi do izjednačenja sredinom četvrtog seta.
7:6 (7-5), 3:6, 1:6, 3:2 – Srbin se izvukao iz neugodne situacije
Posle nekoliko mirnih gemova, Sada je bio red na Lasla da se izvlači iz neugodne situacije. Donskoj je sa dva brza napada došao do 0:30 i Srbin se našao u problemu. Ipak, nanizao je četiri poena i sačuvao svoj servis.
7:6 (7-5), 3:6, 1:6, 1:0 – Prebrođen težak početak četvrtog seta
Sada nijedan gem nije lak, posebno ne onaj kojim se počinje set. Ovoga puta nije bilo grešaka kao u prethodnim pokušajima, uprkos neizvesnom početku. Đere posle nekoliko izjednačenja uspeva da veže dva poena i dobije prvi gem.
7:6 (7-5), 3:6, 1:6 – Donskoj dobio treći set
Ekspresno Rus dolazi do četiri poena i sada je na korak do pobede nad Laslom.
7:6 (7-5), 3:6, 1:5 – Sunovrat Đerea u drugom setu
Kao i početkom drugog seta, kazna za propušten brejk dolazi već u sledećem gemu. Đere pada i greši u trenucima kada se gemovi odlučuju, pretrpeo je još jedan brejk i u veoma je teškoj situaciji.
7:6 (7-5), 3:6, 1:4 – Srbin propustio šansu da se vrati
Sada je već sve više prilika koje su otišle u nepovrat, Đere opet nije realizovao brejk loptu. Jednu je imao u petom gemu, ali Donskoj ponovo dobro servira, onda vezuje dva kvalitetna napada i pravi višak.
7:6 (7-5), 3:6, 0:2 – Đere pretrpeo novi brejk!
Polako pada nivo igre Lasla Đerea koji dopušta sve više prilika svom rivalu. Strpljivom i agresivnom igrom Donskoj dolazi do 15:40, koristi prvu priliku i sada ima potpunu kontrolu nad mečom.
7:6 (7-5), 3:6, 0:1 – Velika borba na startu trećeg seta
Bio je blizu naš igrač da se izbori za šansu početkom trećeg seta, ali nijednom nije došao do brejk prilike. Jevgenij se već nekoliko puta tokom meča izvlači iz teških situacija.
7:6 (7-5), 4:6 – Laslo izgubio drugi set!
Povratak je ovoga puta bio kratkog daha jer je Laslo posustao u najgorem mogućem trenutku – kada je servirao za ostanak u setu. Donskoj je uspeo da ga pritisne i unervozi ga, iskoristio svoju priliku i došao do 1-1 u setovima!
7:6 (7-5), 3:4 – Đere se vraća i u drugom setu!
Ponovo momak iz Sente pokazuje mentalnu snagu i vraća se sredinom seta. Ovaj deo igre je kao preslikani prvi, a ne bismo imali nikakvu zamerku da se tako i završi. Podigao je Laslo nivo igre, počeo bolje da čita protivnikove servise i već prvu šansu u sedmom gemu pretvorio u brejk.
7:6 (7-5), 1:4 – Sada će biti mnogo teže vratiti brejk
Dozvolio je Laslo protivniku da se razigra i sada će biti mnogo teže vratiti brejk. Rus lagano održava brejk viška i ide ka izjednačenju u setovima.
7:6 (7-5), 0:2 – Očekivano, odmah je stigla kazna
Kao što se to često puta dešava u tenisu, igrač koji je propustio prilike biva kažnjen i Đere će opet morati da juri brejk zaostatka.
7:6 (7-5), 0:1 – Đere propustio četiri brejk lopte na startu drugog seta
Kakvu je sada samo šansu propustio srpski igrač! Osokoljen dobijanjem prvog seta, Đere je odmah napao protivnika i njegovu nesigurnost iskoristio da dođe do 0:40. Iako su već svi videli brejk, Jevgenij je nekako uspeo da neutrališe sve tri, a onda i četvrtu za koju se Laslo izborio. Te mogućnosti su otišle u nepovrat i Rus je nekako dobio prvi gem.
U međuvremenu, Nišikorija je spaslo čudo
7:6 (7-5) – Đere dobio prvi set u taj brejku!
Konačno je Laslo uspeo da realizuje svoje šanse. U dodatnom gemu je poveo i imao 3:2, da bi posle izgubljenog vezao tri dobijena i došao do 6:3. Donskoj je spasao servisima prve dve, ali je treća bila sreća i srpski igrač je poveo 1-0!
6:6 – Taj brejk prvog seta
Čini se da malu prednost u prvom setu ima naš igrač, ali za sada ne uspeva da dođe do konkretne prilike. Ponovo su gemovi išli "uz servis" i taj brejk će odlučiti pobednika prvog seta.
5:4 – Period bez brejk prilika
Posle uzbudljivog početka, prvi set je ušao u nešto mirniju fazu jer su se serveri stabilizovali. I Đere i Donskoj su bez problema osvojili naredne gemove i polako se ulazi u neizvesnu završnicu uvodnog dela igre.
3:3 – Đere vratio brejk!
Videlo se da je ruski igrač nesiguran kod servisa, izvlačio se na startu, ali sada nije mogao. Laslo je došao do 15:40, prvu šansu propustio, ali je kod druge bio siguran i vratio rezultatski egal.
2:3 – Đere održava egal, ali ne može do brejk lopti
Srpski teniser je u drugom gemu na servis protivnika došao do djusa, ali dalje nije mogao. Donskoj se izvukao i ponovo otišao na +2, pre nego što je Đere odservirao i smanjio rezultat.
Novak igra u večernjem terminu
1:2 – Laslo se upisao na semafor
Pošto je Rus potvrdio brejk, Laslo je uspeo da osvoji prvi gem. Očigledno je da ga je nervoza omela da bolje počne nastup na ovako velikom turniru, pa će sada morati da juri zaostatak.
0:1 – Nije dobro počelo, Đere pretrpeo brejk na startu
Nije dobro počelo po srpskog tenisera koji je meč otvorio svojim servisom. Dobio je samo jedan poen u uvodnom gemu i odmah pretrpeo brejk.

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

22 h

Podeli: