Izvor: Tanjug

Na Jahorini će danas zvanično biti otvorena zimska turistička sezona.

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić kaže da Olimpijski centar spremno dočekuje zimsku turističku sezonu, sa popustima od 50 odsto.

Ljevnaić ističe da je, zahvaljujući snežnim padavinama, pogodnoj temperaturi, a najviše sistemu za osnežavanje, Jahorina ponovo prva u regionu i Evropi spremno dočekala ljubitelje snežnih aktivnosti.

On je podsetio da je skijalište zvanično pušteno u rad u nedelju 29. novembra, uz obogaćene sadržaje i kapacitete.

"Sistem za osnežavanje je u pogonu. Za sada je skijašima na raspolaganju staza Poljice i lift sidro Poljice. U pogonu je i šestosed Poljice, ali za panoramsku vožnju do Olimpijskog bara sa proširenim kapacitetom i sa novim menijem u ponudi", rekao je Ljevnaić, prenela je RTRS.

Prema njegovim rečima, u Olimpijskom centru su tokom leta pripremali staze posebnom mehanizacijom, uradili drenažu kanala, napunili jezero na vrhu i tako omogućili da skijanje počne.

On je dodao da su osvetljene kompletne staze "Poljice" koje će moći da se koriste i za noćno skijanje od 18.00 do 21.00 čas.

Ukazao je da će se tokom sezone poštovati sve epidemiološke mere - distanca, dezinfikovane žičare i gondola i postojaće tri punkta za dezinfekciju, kao i laboratorija za testiranje.

Kabina gondole prima 10 osoba, a Olimpijski centar je ograničio sada na četiri.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.