Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dva grada iz regiona na listi: Ovo su najbolja evropska mesta za penzionerske dane VIDEO

Podeli

U.S. News & World Report napravio je listu deset gradova u Evropi u kojima odlazak u penziju može biti pristupačan i uzbudljiv.

Deset najboljih gradova su Tavira i Kaškaiš u Portugalu, Pariz i Ansi u Francuskoj, Pafos na Kipru, okrug Kler u Irskoj, Popoli u Italiji, Valeta na Malti, ali i Ljubljana u Sloveniji i Kotor u Crnoj Gori.

Kada je reč o Ljubljani, navode da je glavni grad srce Slovenije u čijoj se blizini nalazi mediteranska obala, ali i brojna skijališta. Ističu kako je to moderan grad sa svim pogodnostima u 21. veku, ali da i dalje odražava šarm malog grada.

Navode da lokalni poljoprivrednici svaki dan donose sveže proizvode na pijacu. Smatraju da bi osobe koje planiraju uskoro u penziju, mogle živeti ovde uz proračun od 1.400 eura mesečno.

Kotor, grad koji se nalazi u Crnoj Gori navode kao mesto okruženo visokim planinama i Jadranom. Pored prirodnih lepota, ističu i da je ovaj grad pod zaštitom UNESCO-a i jedan od najbolje očuvanih gradova na Mediteranu.

Posebno ističu da je ovaj grad pun mladalačke energije, iako nije toliko poznat. Međutim, smatraju ga sigurnim i gostoljubivim mestom u Evropi, koje se može uporediti sa manjim gradovima u Italiji samo sa pristupačnijim cenama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19708 idi na stranu