Izvor: B92

Arhitekte Nina Tolstrup i Džek Mama preuredili su nekadašnju taksi kancelariju od svega 13 kvadrata inspirišući se dizajnom kampera i manjih jahti.

Minijaturni stanovi od tek nekoliko kvadrata postali su svakodnevna pojava u brojnim svetskim metropolama gde su cene života visoke, a potražnja izuzetno velika.

I London je jedan od takvih gradova.

No, mali stan ne mora biti sinonim i za zakrčen prostor po kojem se ne možete kretati. Dokazao je to i arhitektonski studio "Studiomama" koji je odlučio renovirati minijaturnu jednospratnu kuću u Islingtonu u severnom Londonu u udobno mesto za život.

Arhitekte Nina Tolstrup i Džek Mama preuredili su nekadašnju taksi kancelariju od svega 13 kvadrata inspirišući se dizajnom kampera i manjih jahti. Iako mnogi veruju da je ovo najmanja kuća u Londonu u njoj se i dalje našlo mesta za kupatilo sa toaletom, kuhinju sa trpezarijom, spavaću sobu, pa čak i prostor za rad i opuštanje.

Tajna se skriva u multifunkcionalnom nameštaju od šperploče po meri koja se prilagođava potrebama. Veliki ormar, na primer, skriva krevet na rasklapanje koje se diže i spušta po želji.

Trpezarijski sto sa klupicom za dve do četiri osobe se može proširiti i pretvoriti u mesto za ručak šest osoba. Iz ormara možete izvući i stojeći radni sto, kuhinjsku površinu za seckanje povrća, ali i klupicu za ispružiti noge nakon dugog radnog dana.

Ovo mesto deluje kao ugodno mesto za život zahvaljujući velikim prozorima koji propuštaju mnogo dnevne svetlosti, ali i neutralnim bojama nameštaja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.