Izvor: B92

Kruzeri su u poslednje vreme sve više napredovali kad je zabava u pitanju. Kako bi privukli što više posetilaca, a posebno mlađu populaciju, na njih se instaliraju raznorazne spravice kako bi im plovidba bila što uzbudljivija i prožeta avanturama.

Tiktoker Aleks Ojeda je na svom nalogu podelio video-snimak vožnje neverovatno dugačkim vodenim toboganom na kruzeru. Deo tobogana zapravo visi sa broda iznad vode. Tako nešto verovatno niste videli do sada.

Ogroman tobogan se nalazi na brodu "Navigator of the Seas", a zove se "The Blaster!" i slovi za najduži tobogan na svetu na moru.

@alexojeda Replying to @leethe4th #POV of the world’s longest cruises ship water slide! 🚢 🛝 Would you try this? #waterslide #cruiseship #navigatoroftheseas ♬ original sound - Alex Ojeda 🇲🇽

Aleksovi pratioci podeljeni su oko toga da li bi sami isprobali ovaj tobogan. "Ovo izgleda super, ali zbog njega imam i napad anksioznosti. Bio bih nervozan da zaglavim u sredini", komentarisao je jedan od njih.

Ostali koji su pogledali snimak kažu da je tobogan jednostavno previše ekstreman za njihov ukus. "Mislim da bih hiperventilirao. Predug je za mene", napisao je jedan pratilac.

No, javilo se i dosta njih kojima se tobogan jako svideo. "Ovo izgleda jako zabavno", samo je jedan od pozitivnih komentara.

Tobogan je dug oko 243 metra i ima pet vodenih mlazova koji korisnike usmeravaju pri spustu, a dizajniran je da bude porodična atrakcija. Preuređenje kruzera koštalo je 115 miliona dolara.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.