Izvor: B92

Indijan Krik ostrvo je bogatih i slavnih koje se prostire na 1,2 kvadratna kilometra u zalivu Biskejn u Majamiju. Zbog visoke zaštite privatnosti i sigurnosti, ali i profila ljudi koji na njemu imaju posed, ostrvo nazivaju i bunker milijardera (Billionaire Bunker).

Posede su ovde kupili finansijski investitori, saudijski šeici, ruski naftni magnati, bivše sportske legende, pevači i manekenke. Ekskluzivnosti mesta doprinosi i činjenica kako je na ostrvu dostupan svega 41 posed.

Foto: Profimedia

Spektakularni domovi uključuju teretane, spa-zone, prostrane vinske podrume i druge luksuze modernog sveta, a prosečna cena nekretnina na ostrvu kreće se oko 20 miliona dolara. Luksuzne vile okružene su bogatim zelenilom – tu je i veličanstveni golf-teren s 18 rupa, ali i velikim bazenima i privatnim plažama s pogledom na zaliv.

Ostrvo Indijan Krik nazivaju jednim od najbogatijih, najosiguranijih i najprivatnijih komšiluka u Majamiju, ali i svetu. To ne čudi ako je poznato kako je jedini kopneni ulaz preko mosta strogo čuvan. Uz to, privatne naoružane patrole patroliraju na kopnu i vodi oko ostrva 24 sata dnevno. Ako niste pozvani, nećete moći da dođete do ostrva.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.