Izvor: B92

Poznato odmaralište Kap d'Agd uz obalu južne Francuske, smatra se najvećim gradom nudista na svetu.

U ovom gradu posetioci mogu nagi da ulaze u supermarkete, restorane, pekare, kod frizera, pa čak i u banke.

Ova jedinstvena oaza nudista, poslednjih godina počela da izaziva interesovanje javnost zbog industrije za odrasle, uključujući prodavnice sa otkačenom garderobom, saune, noćne klubove za odrasle i barove za svingere.

Nudistički kamp

Nudistički kamp u odmaralištu postoji od 1958. godine, ali od 1970-ih godina njegovi vlasnici, braća Oltra su bili istrajni u svojoj ideji da se celo mesto pretvori u grad nudista.

Mediteran u problemu – turistička sezona dovedena u pitanje

Danas, na plaži je obavezno da budete nagi, dok posetioci moraju da izdvoje oko 7 evra za porez kako bi kao od majke rođeni mogli da lutaju njihovim ulicama.

Za razliku od mnogih odmarališta, slobodno možete šetati po celom području potpuno nagi, bilo da se radi o odlasku u banku, optičarsku ili čak poštu.

Ovo mesto privlači i do 50.000 turista dnevno, ima vlastitu plažu dugu dva kilometra, luku i marinu koja je ograđena od ostatka grada.

Novčana kazna od 15.000 evra

Foto: Profimedia/Graphic Content

Ukoliko vas uhvate u nekoj nedoličnoj radnji, moraćete da platite kaznu od 15.000 evra. Interesantno je da uveče kada padne mrak, svi moraju pristojno da uveče svi moraju pristojno da se obuku za večeru.

Situacija se promenila poslednjih godina

U centru odmarališta, Heliopolisu, nekada su se nalazili porodični bazen i park, ali su 2005. godine srušeni i zamenjeni noćnim klubovima i barovima za svingere.

Zahvaljujući svingerskim klubovima, razuzdanim hotelima i prodavnicama za ljubitelje fetiša, odmaralište je postalo poznato kao prestonica seksa. Turisti obožavaju da posećuju poznata mesta poput noćnog kluba Le Glamuor, koji organizuje nudističke zabave s penom, koji svoje druženje nastavljaju do duboko u noć.

Egzibicionizam i nudizam - ove plaže to imaju FOTO

"Svi znamo zašto smo ovde", rekao je jedan par svingera za BBC prošle godine. "Na drugim mestima na obali je mnogo tradicionalnih, porodičnih nudističkih kampova u kojima nema seks-klubova"

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.