Izvor: B92

Na ostrvo Guam u Pacifiku Tajvanci ne idu da bi se odmarali na plaži, već da bi se vakcinisali.

U utorak po podne sto šezdeset četvoro tajvanskih turista je pristiglo na američko ostrvo Guam. Oni nisu došli na ovo ostrvo kako bi uživali na plaži i odmarali se, već da bi se vakcinisali.

Ovaj rasprodati let je bio deo programa V&V (Air Visit & Vacation), u okviru kojeg će pristigli turisti sa Tajvana koji imaju 12 i više godina svoju dozu vakcine primiti dan nakon sletanja.

Učesnici ovog programu mogu da biraju koju će vakcinu da prime: Fajzerovu, Moderninu ili vakcinu firme Džonson i Džonson. Ukoliko su prvu dozu primili na nekom drugom mestu, postoji mogućnost da na Guamu dobiju drugu dozu.

Guverner Guama Lu Leon Guero rekao je medijima da svi strani turisti sa negativnim PCR testom (ne starijim od 72 sata) mogu biti izuzeti od karantina od 4. jula i da će prvih 5.000 posetioca Guama biti nagrađeni sa 500 dolara, koje će moći da iskoriste na ovom ostrvu.

Kako bi mogli da učestvuju u ovom programu, putnici moraju da bukiraju letove i rezervišu sobe u jednom od 11 određenih hotela, a potom da organizuju prevoz od aerodroma do hotela i zakažu termin za vakcinaciju putem sajta.

Guam nije jedino pacifičko ostrvo koje pokušava da primame Tajvance da dođu i da se vakcinišu - mala zemlja Palau je poželela dobrodošlicu Tajvanu u aprilu 2021. godine

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.