Izvor: B92

Kralj Butana Džigme Hesar Namgjel Vančuk je kampovao i planinario širom celog kraljevstva kako bi se uverio da li se poštuju usvojene mere protiv koronavirusa.

Kralj Butana je poslednjih 14 meseci putovao po planinama, zalazio u udaljena sela i provlačio se kroz džungle sa samo jednim ciljem – da upozori svoj narod na koronavirus i da vidi da li se sve propisane mere poštuju.

"Kada kralj putuje kilometrima i kuca na vrata kako bi upozorio ljude na pandemiju, tada se njegove skromne reči poštuju i shvataju vrlo ozbiljno", rekao je butanski premijer Lotaj Čeriring za Rojters.

Butan: Mračna tajna životnog puta do istinske sreće

Kampovao je u šumama i u blizini vodopada, a ujutru bi posećivao ruralna područja i upoznavao meštane, ali i zdravstvene radnike .

Kako prenosi Rojters, kralj će po povratku u glavni grad Timbu, otići u hotel u karantin prema propisanom protokolu.

Podsetimo, u Butanu su zaključno sa jučerašnjim danom registrovana 2,052 slučaja koronavirusa i samo jedan smrtni slučaj od posledica kovida 19.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.