Izvor: B92

Prelepi italijanski dvorac krije mračnu tajnu, jer je nekada bio najveća laboratorija za proizvodnju droge koja je otkrivena u Evropi.

Dvorac se nalazi u Toskani i sada je potpuno prazan, jer je napušten pre 20 godina. Ipak, u dobrom je stanju, poseduje više od 150 prostorija i smešten je u parku površine veće od 170.000 kvadratnih metara. Na tom području se nalaze fontane i pećine.

Dvorac je poznat pod nazivom "Castello di Sammezzano", izgradili su ga španski plemići početkom 17. veka i ima bogatu istoriju.

Šest destinacija u Italiji koje svako barem jednom treba da poseti

Nakon što je bivši vlasnik osuđen za prevaru tridesetih godina prošlog veka, imanje je imalo nekoliko namena, prenose mediji.

Foto: Shutterstock/Reflex Life

Nakon Drugog svetskog rata dvorac je pretvoren u hotel i restoran, ali stvari su se brzo promenile.

Tokom osamdesetih godina prošlog veka ga je preuzela narko banda koja ga je koristila za proizvodnju droge.

Tajna sreće i dugovečnosti na jugu Italije: Ne znaju za bolesti, a ni za starost

Na kraju je operacija razbijena tokom policijske racije, a pronašli su i četiri hemičara. Svi koji su bili umešani su uhapšeni, uključujući i vlasnika.

Uprkos tome što je bio u pogrešnim rukama određeno vreme, dvorac je uglavom u originalnom stanju, a privukao je i interes iz Holivuda.

U njemu su snimani pojedini filmovi među kojima je i "The Tale of Tales".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.