Foto: Gettyimages/ Daniel Berehulak / Staff
Foto: Gettyimages/ Daniel Berehulak / Staff

Nema mesta dosadi: Isplanirajte neko od ovih nezaboravnih putovanja

Podeli

Iako su vam prolećna putovanja verovatno propala, zašto ne biste pametno iskoristili slobodno vreme koje trenutno provodite u svojim kućama i osmislili neko zanimljivo buduće putovanje na koje ćete otići kada se svet vrati u normalu?

Evo nekoliko predloga:

Ladak, Himalaji

Preko pet planinskih prevoja trgovački karavani su iz energične Indije dolazili u mirno budističko kraljevstvo Ladak (u prevodu Zemlja visokih prevoja), sakriveno daleko u Himalajima. Ladak je bio deo Tibeta, kasnije se odvojio, ali je sačuvao prastaru kulturu tibetanskog budizma, koja je sada skoro uništena u samom Tibetu. Zbog toga ga često nazivaju „mali Tibet“.

Embed from Getty Images

Madagaskar

Sa nekoliko različitih klimatskih zona i ekosistema, Madagaskar je zemlja kontrasta. Ponekad se ovo ostrvo naziva i osmim kontinentom zbog neverovatnog biodiverziteta.

Salta, Argentina

Živopisna Salta je spoj arhitekture starog sveta i moderne zabave – zaista prefinjeno boemsko mesto! Divite se detaljima na fasadama stare gradske većnice – koja predstavlja jedno od najistaknutijih mesta u Salti – dok šetate od muzeja od pijaca.

Embed from Getty Images

Farska ostrva, Danska

Farska ostrva su poznata po prelepim i zelenim brdovitim predelima, gde se ne može videti nijedno drvo, ali se može uživati u jedinstvenom fenomenu u toku leta, kada trava menja boju nekoliko puta u toku dana. Suvišno je reći da zbog takvih prirodnih lepota ova ostrvska grupa obiluje posetama slikara iz celog sveta koji ovde pronalaze inspiraciju za svoja dela

Malavi, Afrika

Malavi ima dobro zasluženu reputaciju kao jednu od najbližih zemalja u Africi. To je gusto naseljena zemlja sa nepokretnostima, sa gotovo trećinom teritorije koju je uzbudilo jezero Malavi. Veliko slatkovodno jezero je obloženo odličnim plažama i ispunjeno živopisnom ribom, kao i povremenim konjima i krokodilom. Za one koji su zainteresovani za safari ima nekoliko dobrih parkova za divlje životinje, kao i nekoliko planinarskih destinacija koje uključuju planinu Mulanje i planinu Zomba.

Embed from Getty Images

Vadi Rum, Jordan

Veličanstvena i istovremeno surova pustinja slovi za jednu od najlepših na našoj planeti. Njena lepota, bezgranično prostranstvo i grandioznost zadivljuje ljubitelje prirode

Embed from Getty Images

Arhipelag Mergui, Mjanmar

Na jugu Mjanmara, duž granice sa Tajlandom, leži arhipelag Mergui u Andamanskom moru, sa čak 800 ostrva, specifičan po koralnim grebenima. Zanimljivo je da ovaj arhipelag čini čak 800 ostrva, koja okružuju koralni grebeni. Pre dvadesetak godina ovaj arhipelag je otvoren za turiste koji tragaju za egzotičnim destinacijama, a najčešće ga posećuju ronioci zbog raznovrsnog morskog života.

Embed from Getty Images

strana 1 od 17968 idi na stranu