Foto: depositphotos/zephyr18
Foto: depositphotos/zephyr18

Dragulj Azije u svom nepatvorenom obliku: Očarao nas je Hoi An FOTO

Podeli

Pozicioniran na Thu Bon reci, u samom centru Vijetnama, Hoi An je zasigurno jedan od najlepših gradova severno-istočne Azije.

Nastanjuje ga samo 120,000 stanovnika i beskrajno bogara istorija.

Glavna atrakcija grada je atmosfera Starog grada koji čine trgovinske luke iz kolonijalne ere koje su 1999. godine dodate na UNESCO-vu listu svetske baštine.

Bogata istorija

Nekadašnji veliki član trgovine začinima, Hoi An je služio kao glavno pristanište za celu Aziju u 16-om i 19-om veku. U pristaništu su se nalazili trgovci iz Japana, Kine, Portugala i Francuske, kao slika kulturne lepeze koja je prisutna u ovom bogatom rečnom gradu, prenosi CNN Travel.

Na zapadnom kraju Starog grada, uske pešačke ulice ustupaju mesto japanskom pokrivenom mostu iz 18. veka, dok drevni domovi, kao što je kuća Tan Ki, mešaju japanski, kineski i vijetnamski stil arhitekture.

Foto: depositphotos/slovegrove
Foto: depositphotos/slovegrove

Lepeza ukusa za gurmane

Hoi An se obično smatra jednim od najboljih destinacija u Vijetnamu za ljubitelje hrane. Hrana je nešto što oblikuje putovanje, od aparata za grickalice do svežih morskih plodova serviranih na plaži.

Doći ćete u kontakt sa kaledioskopom tropskog voća ako se uputite ka Centralnom Marketu ili ste možda više zainteresovani za specijalitete poput knedli u obliku bele ruže ili hrskavog “cao lau”, sve ovo možete naći u svakom restoranu.

Suveniri

Najbolje je prosto poneti rezervni, i ako je moguće prazan kofer.

Naći ćete se u situaciji da će vas suveniri iskušavati na svakom koraku, od svilenih krojačkih radionica i radionica po meri, od kožnih predmeta do pečenja kafe, ručno rađenih keramičkih štandova, lepih bambusovih fenjera i savremenih butika za kućni dekor.

.

Rajske plaže

Hoi An nije destinacija sa najlepšim plažama jer je prvenstveno rečni grad, ali oni koji jure sunce, mogu ga pronaći. Najbolje su plaže na severu grada koje gledaju na Istočno more sa kilomenarskih peščanih plaža i bistrom vodom.

Domovina bajkera

Oni koji vole da istražuju svet na dva točka, ovaj Vijetnamski grad nudi iznajmljivanje bicikala u okviru hotela.

Bočni izleti u izobilju

Ako Vam dosade čari Hoi An-nua, ovde su solucije brojne. Ukoliko vas zanima istorija i arhitektura Hue - imperijalna priestolnica smeštena na slikovitoj reci Parfem zaslužuje noćnu posetu.

Tri sata vožnje severno od Hoi An je mesto koje nagrađuje ljubitelje istorije neverovatnim lokacijama poput grobova drevnih careva i mnogobrojnih fascinantnih utvrđenja.

strana 1 od 17867 idi na stranu