foto: thinkstock
foto: thinkstock

Putnik zaboravio da uključi airplane mode na telefonu i nagrabusio

Podeli

Aktiviranje režima letenja je deo rutine za one koji često putuju, a ako kojim slučajem to zaboravite onda se možete suočiti i sa posledicama.

Zavisno od tipa letelice, ukoliko ne uključite airplane mode možete i te kako dobiti visok račun jer čim avion napusti granice vaše zemlje on se automatski povezuje na avionske antene.

Putnik koji je leteo kompanijom Aer Lingus nedavno je na teži način saznao koje su posledice za tako nešto kada mu je stigao račun od 300 američkih dolara od strane provajdera AT&T jer je zaboravio da uključi airplane mode.

Kako operator navodi, visok račun je opravdan „antenama koje su instalirane na avion kako bi se avionu obezbedio nesmetan signal“.

Rezultat je račun od 300 dolara čak iako telefon nije ni koristio.

“Iz sigurnosnih razloga, pre svakog leta, osoblje Aer Lingusa savetuje putnike da prebace telefon na režim letenja“, rekli su.

U slučaju nužde putnici uvek mogu koristiti wi-fi u avionu ukoliko za njega plate.

Pratite 92Putovanja na Instagramu!

Najbolji hotel za istraživanje Njujorka

Smešten u predivnoj građevini u stilu Beaux Arts, the Benjamin hotel prošao je kroz proces renoviranja u proteklih nekoliko godina i sada je jedno od najboljih mesta koje vam mogu biti početna tačka za istraživanje Menhetna.

strana 1 od 1913 idi na stranu