foto: twitter/paul heroux
foto: twitter/paul heroux

Spremite maramice: Putovanje na kojem bi i kamen zaplakao

Podeli

Gradonačelnik jednog grada u Masačusetsu nedavno je bio na dvanaestodnevnom putovanju kroz 24 zemlje SAD sa svojim psom koji je teško bolestan.

Pol Heru, gradonačelnik Etlboroa, krenuo je na put sa svojim desetogodišnjim psom Murom nakon što je saznao da mu je ljubimac teško bolestan od leukemije i da mu je ostalo tek nekoliko meseci života.

Čim je saznao tužne vesti Pol je otkazao svoj odmor na Bliskom istoku kako bi iskoristio svaki dan koji mu je preostao sa njegovim najboljim prijateljem.

Zajedno su prešli preko 10.000 kilometara. Pol je na ovaj način želeo da joj se oduži za bezuslovnu ljubav koju je dobio od nje prethodnih deset godina.

“Mura je moja porodica i najdragocenije biće koje postoji za mene. Čak je išla i na posao sa mnom. Bila je tu i u dobru i u zlu“, rekao je on.

Zajedno su obišli Britansku Kolumbiju, Kanadu, Kaliforniju, Veliki kanjon Kolorada, Nijagarine vodopade, planinu Rašmor, most Golden gejt, Holivud i Nacionalni park Jeloustoun. Posetili su čak i odgajivačnicu u kojoj je rođena u Kalifoniji.

“Bilo je kao da smo se vratili kući da poseti stare prijatelje. Svi su mi rekli da treba da joj priuštim najlepše poslednje mesece života i to ću i uraditi“, zaključio je Pol.

Pratite 92Putovanja na Instagramu!

Najbolji hotel za istraživanje Njujorka

Smešten u predivnoj građevini u stilu Beaux Arts, the Benjamin hotel prošao je kroz proces renoviranja u proteklih nekoliko godina i sada je jedno od najboljih mesta koje vam mogu biti početna tačka za istraživanje Menhetna.

strana 1 od 1913 idi na stranu