foto: thinkstock/ilustracija
foto: thinkstock/ilustracija

Činjenice koje sigurno niste znali o najpoznatijim destinacijama

Podeli

Pariz i Venecija su najromantičniji gradovi, želja za putovanjem može biti genetski prenosiva, a najduži let traje 17 sati.

Žene koje putuju minimalno dva puta godišnje imaju manji rizik od srčanog udara, jer putovanja smanjuju nivo stresa. Ovo su samo neke od činjenica koje verovatno niste znali o putovanjima.

Osim činjenica o putovanjima, postoji veliki broj nepoznanica o svetu. Među njima je i ona da Francuska pokriva najviše vremenskih zona na svetu, a da Kanada ima više od tri miliona jezera, što je 60 posto vode na planeti.

Takođe, Rusija je veća od planete Pluton, 99 posto površine Libije je pokriveno pustinjom, a Finska ima skoro 180.000 ostrvca, više nego bilo koja država na svetu, piše "Factretriever".

Možda niste znali ni da u San Marinu postoji više automobila nego ljudi i da se najstarije drvo na svetu nalazi u Iranu i da je staro 4.000 godina.

Osim toga, "Factretriever" navodi da u Norverškoj postoji grad koji se zove "A", da je svaki novčić koji je ubačen u fontanu Trevi u Rimu doniran u humanitarne svrhe i da se za jedan minut u celom svetu napravi približno 64.651 selfi.

strana 1 od 1872 idi na stranu