Dubai marina / thinkstock
Dubai marina / thinkstock

U gradu u kom radi mnogo Srba zabranjeno piti alkohol bez dozvole

Podeli

Nije neobično da se za vreme leta avionom počastimo čašom ili dvema vina kako bismo brže zaspali. Nema ničeg lošeg u tome sve dok ne letite u Dubai.

Britanska ambasada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izdala je upozorenje na društvenim mrežama u kojem podseća svoje državljane da je ilegalno biti pod dejstvom alkohola u Dubaiju, čak iako ste pili dok ste leteli iznad neke druge zemlje.

Ambasada upozorava da je „zakonom kažnjivo biti pod dejstvom alkohola u javnosti“ – uključujući čak i tranzit kroz UAE. Ako vas uhvate da prenosite ili pijete alkohol bez dozvole ili imate alkohol u krvi, možete biti uhapšeni.

Upozorenje je izdato nakon što je letos doktorka Elie Holman provela mesec dana u zatvoru u Dubaiju jer je popila čašu vina na letu iz Britanije. Puštena je i deportovana u Veliku Britaniju, a njen slučaj je samo primer posetiocima da se drže zakona ove zemlje.

Zakon UAE nalaže da svi „nemuslimanski stanovnici mogu piti i kupovati alkohol sa dozvolom“, kao i da je „ilegalno biti pod dejstvom alkohola ili ga piti bez dozvole“.

Za turiste ovo predstavlja problem jer se dozvola ne izdaje onima koji ne žive u Dubaiju.

Pratite 92Putovanja na Instagramu!
strana 1 od 1898 idi na stranu