Izvor: B92

Turistička organizacija Škotske objavila je vodič na 36 strana u kojem objašnjava gde se nalazi svih 60 filmskih lokacija širom zemlje za znatiželjne turiste.

VisitScotland objavio je novu brošuru pod nazivom TV Set in Scotland kako bi obeležili 130 godina od rođenja Džona Logija Berda, inženjera i izumitelja televizora.

Tako sada možete obići lokacije gde su snimane čuvene serije i filmovi poput Downton Abbey, The Crow Road, Eastenders i mnogi drugi. Tu si i hitovi koji će sigurno najviše interesovati turiste, a to su Outlander, Harry Potter i Skyfall.

Ne treba ni da čudi što je toliko filmskih ostvarenja izabralo baš divlju Škotsku za svoju scenografiju. Štaviše, čitaoci USA Today izabrali su još 2015. godine Škotsku za najbolju filmsku destinaciju na svetu.

Škotska je od filmova i serija u 2017. godini zaradila oko 100 miliona funti, što je 30 miliona više u odnosu na prethodnu godinu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.