Izvor: B92

Kostarika je jedna od još netaknutih svetskih destinacija. Ova zemlja čini da se, ukoliko putujete sami, u njoj nikada ne osetite usamljeno.

Netaknuta priroda kišnih šuma krije retke vrste majmuna i egzotičnih ptica, a neretko u moru možete da vidite grupice delfina.

Od vulkana i vodopada, otkrivanja izvora tople vode, vožnje zip-lajnom kroz šumu Monteverde, do surfovanja i ronjenja u Pacifiku i otkrivanja bogatog podvodnog sveta, Kostarika je pravi raj za avanturiste.

Meštani su prilično gostoprimljivi i prijateljski nastrojeni prema turistima. Rado će vam pokazati svoju zemlju, koja inače važi za jednu od najbezbednijih zemalja Centralne Amerike.

Zemlja je tako uređena da vrlo lako možete da se krećete i snađete u njoj. Smeštajni kapaciteti su raznovrsni, pa turisti mogu da se opredele za apartmane, hotele ili kuće, a Kostarika ima veliki broj takozvanih "eko-kućica".

U nastavku pogledajte zašto Lonely Planet baš ovu destinaciju preporučuje kao idealnu za turiste koji putuju sami.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.