Izvor: B92

Sajtovi za rezervacije hotela koji neprestano izbacuju upozorenja da je ostala još samo jedna slobodna soba zamoljeni su prestanu sa takvim taktikama u Velikoj Britaniji.

Komisija za kontrolu tržišta (CMA) upozorila je sajtove za rezervacije hotela da ne vrše pritisak na putnike ostavljajući upozorenja da je ostala još samo jedna slobodna soba u hotelu. Ubuduće će takvo ponašanje uticati na ocene hotela, ali i druge beneficije od strane CMA.

Vršenje pritiska na turiste podrazumeva i ostavljanje notifikacija koliko ljudi u isto vreme gleda ovaj hotel, koliko je soba ostalo i koliko će dugo akcija biti dostupna.

Takođe, u obzir će uzeti garancije na najbolju i najnižu cenu, a treba da se potvrdi i istinitost ovakvih tvrdnji određenih hotela.

“Putnici moraju da budu sigurni da će dobiti povoljnosti koje očekuju, bilo da je u pitanju sniženje ili dostupnost soba. Jako je važno da se niko ne oseća pod pritiskom dok odlučuje o rezervaciji“, kaže izvršni direktor CMA Andrea Košeli.

Čitava inicijativa je pokrenuta nakon što su neki sajtovi „navukli“ turiste sa neverovatnim sniženjem, da bi im tik pred rezervaciju znatno povisili cenu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.