Sve lepote istorijskog grada, kakve do sada niste videli

Jajce je bosanski grad koji se ističe po svojim istorijskim, kulturnim, arheološkim, prirodnim i turističkim znamenitostima, koje ga čine posebno privlačnim za posetioce.

Izvor: B92, Klix.ba
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

Ovaj grad u srcu Bosne i Hercegovine predstavlja sinonim za izuzetan spoj istorije i kulture.

Jajce je kraljevski grad, koji od pamtiveka oduševljava svakog putnika namernika, ali i grad koji iz godine u godinu posećuje sve više turista, piše Klix.

Nije bez razloga ni to što ga nazivaju i "muzejem pod otvorenim nebom", koji neguje 30 spomenika, od kojih je 10 nulte kategorije.

Nedavno objavljeni video-snimak Jajca iz vazduha, u produkciji Agencije za kulturno-istorijsku i prirodnu baštinu i razvoj turizma tog grada, prikazuje njegove najznačajnije i najprepoznatljivije delove, kao i one manje poznate čija će lepota sigurno očarati gledaoce.

Zanimljivosti

Kako je Černobilj postao "raj na Zemlji"

Priroda se u okolini nekadašnje černobiljske nuklearne elektrane neverovatno razvila, stvorio se svojevrsni „raj na Zemlji“ — ljudi nema, a šume su prelepe, reke i jezera su čisti. Pored toga, i Ukrajinci i Belorusi su dovukli najrazličitije vrste životinja u taj predeo i one su se dosad poprilično razvile.

Zanimljivosti četvrtak 24.05. 14:10 Komentara: 8
strana 1 od 753 idi na stranu