Thinkstock
Thinkstock

Sve lepote istorijskog grada, kakve do sada niste videli

Podeli

Jajce je bosanski grad koji se ističe po svojim istorijskim, kulturnim, arheološkim, prirodnim i turističkim znamenitostima, koje ga čine posebno privlačnim za posetioce.

Ovaj grad u srcu Bosne i Hercegovine predstavlja sinonim za izuzetan spoj istorije i kulture.

Jajce je kraljevski grad, koji od pamtiveka oduševljava svakog putnika namernika, ali i grad koji iz godine u godinu posećuje sve više turista, piše Klix.

Nije bez razloga ni to što ga nazivaju i "muzejem pod otvorenim nebom", koji neguje 30 spomenika, od kojih je 10 nulte kategorije.

Nedavno objavljeni video-snimak Jajca iz vazduha, u produkciji Agencije za kulturno-istorijsku i prirodnu baštinu i razvoj turizma tog grada, prikazuje njegove najznačajnije i najprepoznatljivije delove, kao i one manje poznate čija će lepota sigurno očarati gledaoce.

Dve decenije od početka rata u Jugoslaviji i uspešnog života u Njujorku urednica putovanja na sajtu BBC-ja Anja Mutić odlučila je da se vrati tamo gde je rođena ili, kako kaže, u zemlju koja više ne postoji. Osam godina nakon putovanja svoje iskustvo opisala je u članku za BBC.

strana 1 od 52 idi na stranu