Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Snežna idila Srbije za uživanje

Podeli

Turistička organizacija Srbije preporučuje gostima da u zimskom periodu posete Kopaonik, Zlatibor, Taru, Mokru goru, Divčibare i Sjenicu. Na ovim mestima može se provesti sadržajan i zanimljiv odmor.

Srbija ima tri odlična skijaška centra i još desetak planina na kojima može da se provede sadržajan i zanimljiv zimski odmor.

KOPAONIK je najveći, najpoznatiji i najluksuzniji ski-centar u Srbiji. Ima odlično pripremljene staze, pa pruža uživanje svim kategorijama skijaša. Ima 39 ski-staza, a dostupno je i noćno skijanje, kao i dečje skijalište. Sistem za veštačko osnežavanje pokriva 97 odsto skijališta.

TORNIK je omiljeno skijalište onih koji vole aktivan odmor uz dosta šetnji. Zlatibor ima veliki broj sunčanih dana i prelepu prirodu. Tornik raspolaže sa četiri staze.

TARA ima nekoliko manjih skijališta: Beli bor, Nagramak, Šljivovica i Mitrovac. Mnogi smatraju da je Tara najlepša planina Srbije, jer mali nagibi pogoduju šetnji.

MOKRA GORA je atraktivno turističko odredište kao spoj Tare i Zlatibora. Skijalište "Iver" je od Mećavnika udaljeno osam kilometara, a postoji najam ski-opreme, kao i prevoz iz Mećavnika.

DIVČIBARE se nalaze na Maljenu, a skijašima je na padini Crnog vrha na raspolaganju staza (800 metara) sa ski-liftom koja je noću osvetljena. Kod odmarališta "Zmaj", na Golupcu i na visu Stražara nalaze se tri manje ski-staze (300 metara).

SJENICA je najviše mesto u Srbiji izuzetno pogodno za zimske sportove, a posebno alpske i nordijske sportove na Radišića brdu, Babinjači i Jadovniku. Prošle godine je izgrađen ski-centar "Žari" sa stazama za nordijsko i alpsko skijanje i biatlon.

Izvor: Večernje Novosti

strana 1 od 68 idi na stranu