Izvor: B92

Pravoslavni Uskrs poklapa se s prvomajskim praznicima, tako da se očekuje povećani broj putnika koji dolaze u Srbiju ili samo prolaze.

Oni koji odlaze iz Srbije, za praznike, odlučuju se za Evropu ili kraće izlete po Srbiji.

Prvomajski i uskršnji praznici privlačni su građanima Srbije, ali su kućni budžeti, kako svi kažu, sve manji. Oni koji uspeju da odvoje novac uglavnom putuju u evropske metropole Rim, Lisabon, Madrid, Minhen. Ipak, više ljudi će ostati kod kuće.

U agenciji Filip travel kažu, da se u odnosu na prošlu godinu, tražnja za aranžmanima za prvomajske i uskršnje praznike smanjila samo za Pariz i Istanbul, i to zbog terorističkih napada. Cene aranžmana koji su ove godine najtraženiji su od 160 do 400 evra.

Oni koji ne mogu da priušte putovanja u inostranstvo, odlučuju se za lepote Srbije. Dosta poseta je već najavljeno za razgledanje Resavske pećine kod Despotovca, Muzejsko-turistički voz "Nostalgija" na planinskoj pruzi "Šarganska osmica" u Mokroj gori, zbog velikog interesovanja 1. i 2. maja imaće po četiri vanredna polaska.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.