Izvor: Tanjug

Autor: {"id":224543,"id_news":817961,"name":"","surname":"Tanjug"}

Grčka je 2013. bila naprodavanija turistička destinacija u Srbiji i tu zemlju je prošle godine posetilio 700.000 turista iz Srbije, rečeno je prilikom susreta pomoćnice srpskog ministra privrede Gordane Radosavljević i ministra grčkih oblasti Makedonije i Trakije Teodorosa Karaoglua.

Radosavljevićeva je, u razgovoru sa gostom iz Grčke na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, istakla da dosta grčkih turista posećuje srpske banje i skijališta, posebno Kopaonik, dok im je za praznike omiljena destinacija Beograd.

Karaoglu je kazao da Srbi posebno vole severni deo Grčke, dodajući da i Srbija ima mnogo značajnih destinacija, kulturnih i verskih, koje bi bile interesantne grčkim turistima.

"Naša saradnja trebalo bi da bude još tešnja, kako bi se obostrano povećao broj turista, a verujem da će tome doprineti i avikompanija Er Srbija", rekao je grčki ministar. On je dodao da će Grčka otvoriti svoju turističku organizaciju u Srbiji.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.