11. Kupusijada - celo selo kuva svadbarski kupus

Podeli

Pozdravnom rečju ovogodišnjeg domaćina, ministra građevinarstva i urbanizma Velimira Ilića, u Mrčajevcima kod Čačka počela je 11. Kupusijada.

Ilić je istakao da je ovo značajna turističko-ugostiteljska i zabavno-muzička manifestacija.

Organizatori su pripremili bogat i razovrstan program, a u ovom, jednom od najpoznatijih šumadijskih sela, već su potpaljene vatre ispod zemljanih lonaca u kojima se krčka čuveni svadbarski kupus.

Sa posebnim interesovanjem očekuje se nadmetanje u pripremanju jela od kupusa za nagrade zlatni, srebrni i bronzani lonac kao i takmičenje pod nazivom "Celo selo kuva" za koje se prijavilo više desetina meštana.

Pripremljene su takođe izložbe proizvoda narodne radinosti, razna sportska takmičenja i pesničke večeri.

Direktor Turističke organizacije Čačka Dragomir Savić kaže da se u danima trajanja manifestacije očekuje više desetina hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva.

Posetioci imaju priliku da na otvaranju uživaju u lepoj priredbi posvećenoj našem poznatom tekstopiscu i kompozitoru Obrenu Pjevoviću koji je napisao mnoštvo pesama u duhu narodnog melosa, naveo je Savić u izjavi Tanjugu.

Ovogišnju Kupusijadu organizovala je TO Čačka, a pokrovitelj je grad Čačak.

Putovanja za svačiji džep po uzoru na Evropu

Turistička organizacija Srbije (TOS) u saradnji sa Dunavskim centrom za kompetenciju i Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore organizovaće 3. oktobra okrugli sto na temu produženja turističke sezone po modelu Kalipso programa Evropske komisije.

Dominika Martincova jedna je od saradnica bloga Movingtimelapse.com koji kroz video zapise i putopise dočarava lepote svih meridijana ove planete. Njen nedavno objavljeni video “Mystic Asia”, nastao je kao rezultat osmomesečnog lutanja Azijom koje opisuje kao najlepše iskustvo u svom životu.

strana 1 od 102 idi na stranu