Izvor: B92

Da ga neko pita čemu služe oblakoderi, "običan smrtnik" bi naveo njihovu stambenu i poslovnu funkciju. Onaj "smrtnik" koji voli smrti da gleda u oči, rekao bi da služe za skakanje.

Od svih neobičnih sportova skyjumping možda i najviše zadovoljava potrebe adrenalinskih zavisnika. Od Las Vegasa, Makaoa, preko Tajlanda i Oklanda, ekstremni sportisti traže novi i veći izazov u vidu visokih tornjeva i zgrada. Predstavljamo vam najbolje od njih.

Rotterdam Euromast

Komičar Majkl Malkof počeo je da paniči, na iznenađenje njegovog tima, neposredno pre nego što je skočio sa zgrade Euromast u Roterdamu.

CN Tower

Gotovo 400 metara iznad Toronta, CN Tower nudi vam šetnju "po ivici" - ali doslovno!

Macau Tower

Simulacija slobodnog pada sa tornja Makao (Macau) vodi vas do tla za svega 20 sekundi. Ko voli, nek izvoli!

Stratosphere

Kao i sa tornja Makao, i skok sa Stratosfere (Stratosphere) u Las Vegasu donosi neverovatnu navalu adrenalina. Tlo je od vaše skakaonice udaljeno čak 108 spratova.

Pattaya Tower

Nije baš klasičan skok, ali poniranje žičarom sa jednog od najvećih tornjeva na Tajlandu ka 50 spratova udaljenom tlu, noćna je mora svih onih koji se plaše visine. Kod momka sa priloženog snimka, to nije slučaj.

Sky Tower

Okland (Novi Zeland) nezvanično se smatra prestonicom skajdžampinga u svetu. Na Sky Toweru, kako ćete primetiti i na snimku, može vam se desiti da neko vreme visite u vazduhu, pre nego što jurnete ka tlu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.