Izvor: B92

Nedavno smo pisali o tome gde će odmarati pojedini srpski ministri. Grčka ostaje jedna od glavnih destinacija za odmor većinu ministara u Srbiji, dok neki letuju u Crnoj Gori, a jedan neće putovati ovog leta. Pogledajte gde će ići vodeći srpski političari.

Štrajkovi nisu sprečili srpske ministre da da spakuju kofere i još jednom krenu ka svojim omiljenim letovalištima u Grčkoj. Premijer Mirko Cvetković i njegova žena će putovati na Halkidiki prve nedelje avgusta.

Snežana Samardžić Marković, ministarka omladine i sporta, provešće svoj odmor na Krfu.

Milan Marković, ministar za Državnu uprevu i lokalnu samoupravu i Verica Kalanović potpredsednica Vlade takođe planiraju da putuju u Grčku.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i ministar ekonomije i reginalnog razvoja Nebojša Ćirić već odmaraju sa svojim porodicama na plažama u blizini Atine.

Neki će ići u Crnu Goru

Budva, Foto: lihis/Flickr

Sa druge strane, dva ministra su izabrala susednu Crnu Goru - Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja i ministar za Kosovo Goran Bogdanović.

Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova će se verovato odmarati i u svom selu, dok će Jovan Krkobabić, potpredsednik vlade najverovatnije ići u Kačarevo.

Turska, Foto: the_junes/Flickr

Srđan Srećković, ministar vera i dijaspore je već letovao 10 dana u Turskoj sa svojom porodicom.

Milutin Mrkonjić, ministar za infrostrukturu je jedini koji je suviše zauzet da bi putovao. On je izjavio da će leto provesti radno.

Niko ne želi u "Lijepu našu".

Hrvatska, Foto: oksidor/Flickr

Izgleda da niko od njih neće posetiti Hrvatsku uprkos bilbordima koji su svuda oko nas - “Tako lepa, a tako blizu.

”Prošle godine, pojedini ministri, uključujući potpredsednika vlade Božidara Đelića su bili jedinstveni u tome da nikada ne bi izabrali Hrvatsku kao mesto za odmor. “Ni ove niti bilo koje naredne godine neću otići na hrvatski obalu,” rekao je novinarima prošle godine.

Ministri na odmoru u inostranstvu ne smeju da koriste svoje službene telefone za privatne pozive. Njihovi računi za mobilne telefone koje plaća država su ograničeni na 5000 dinara i nemaju opciju rominga.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.