Izvor: B92

Iako su za proteklih mjesec od kada je otvoren, organizovane brojne žurke pod vedrim nebom, te koncerti poznatih svjetskih i zvijezda iz regiona, na kojima je bilo i više hiljada posjetilaca koji su se do pred zoru provodili, najpopularnija diskoteka na otvorenom na Crnogorskom primorju - „Miracle lounge“, ruske kompanije „Miraks“, na brdu Topliš iznad Budve, nema dozvolu za rad kao noćni klub.

Izvor: Vijesti

Kako je „Vijestima“ juče potvrđeno u opštinskom Sekretarijatu za privredu i finansije, klub je registrovan kao kafe-bar, pa mu je radno vrijeme do jedan sat poslije ponoći, kao i svim otvorenim šankovima na glavnom gradskom šetalištu i cijeloj rivijeri.

“Sekretarijat za privredu i finansije izdao je dozvole za rad samo za nekoliko lokala koji imaju tretman noćnog kluba i to su ACD noćni klub u Rafailovićima, ’Kastelo’ u Petrovcu, kao i tri budvanska noćna kluba ’BK music club’, ’Maini’ i ’Trokadero’. Noćni klub ’Torine’ u Bečićima ima dozvolu od 1994”, naveli su u resornom sekretarijatu.

Od svečanog otvaranja, 22. jula, u lokalu na Toplišu su nastupili najčuveniji svjetski DJ Bob Sinkler, pobjednik Pjesme Evrovizije, ruska zvijezda Dima Bilan, Emina Jahović, Željko Samardžić, a nedavno i hrvatska pop diva Severina, koji su svoje nastupe započinjali poslije jedan sat nakon ponoći pred više hiljada ljudi.

Brojni stanovnici gradskih naselja žalili su se na buku koja dopire sa brda, navodeći da je nesnošljiva.
Iako se u „Miraksu“ pozivaju da je klub izgrađen van naseljene zone, odlukom Opštine ta zona pripada upravo naseljima Prijevor i Seoce, odnosno nalazi se u gradskom području.

Revoltirani što se, kako su naveli, “miraksovcima gleda kroz prste“, vlasnici lokala u Starom gradu i na šetalištu, koji muziku moraju da ugase nakon jedan sat poslije ponoći ili im u protivnom interventna jedinica MUP-a prisilno isključuje miksete, protestovali su nekoliko puta.
Na problem buke koja dopire sa brda Topliš nedavno je ukazao i prvi čovjek Jugoslovenskog dramskog pozorišta Branko Cvejić jer je glumačkoj ekipi predstave „Rasprava“ bio onemogućen rad.

Iako su “Vijesti” juče u više navrata od direktorice Tanje Milošević, koja je odgovorna za “Action park” u okviru kojeg radi klub, pokušavali da dobiju informaciju da li klub ima dozvolu za rad, ona se, uprkos upornim pozivima, nije javljala na svoj mobilni telefon.
Kako su ranije naveli u “Miraksu”, dnevni i noćni klub pod otvorenim nebom “Miracle lounge” napravljen je po uzoru na najčuvenije ljetnje klubove na plažama Mikonosa, Ibice, San Tropea, Majamija...

Klub se prostire na 4.500 kvadrata sa dva bazena, elitnim restoranom i zabavnim parkom. Preko dana, idealan je za odmor i dnevne žurke, dok se u večernjim satima, kako su naveli u “Miraksu”, klub pretvara u glamuroznu diskoteku sa nesvakidašnjim tematskim programom, najsavremenijom zvučnom, svjetlosnom i video-produkcijom.

Ništa od vodenog grada na Toplišu

Nakon što je projekat izgradnje vodenog grada na brdu Topliš, na prostoru nekadašnje deponije građevinskog otpada, propao, Opština je prihvatila ponudu ruske korporacije “Miraks” da se na toj lokaciji izgradi prvi “Action park”, nalik onima u poznatim svjetskim ljetovalištima.
Ruski “Miraks” predvidio je da pored samog kluba, na 20.000 kvadrata izgradi jedinstveni zabavni park, veliki heliodrom sa dva helikoptera, dva aviona i školom letjenja. U planu im je organizovanje specijalnih tura - obilazak Crne Gore iz vazduha. Vuk LAJOVIĆ

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.