Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ko će prvi u Grčku? Prednost za zamenske vaučere

Podeli

Svi građani Srbije koji su prošle godine uzeli zamenske vaučere imaće ove godine prednost u realizaciji aranžmana, izjavila je danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Pročitajte još:

Odlučeno pod kojim uslovima deca mogu da uđu u Grčku

Ističe da se, prema podacima YUTA, najveći broj ugovora o putovanjima prošle godine odnosio na Grčku, čak 85 odsto.

"Prema podacima YUTA, zaključeno je 140.000 ugovora, što znači da je reč o oko 220.000 građana koji bi trebalo da ostvare svoja prava. Oni će apsolutno imati prednost, mogu da očekuju do kraja godine da će moći da ostvare svoje vaučere u Grčkoj čim se otvori letnja sezona", rekla je ministarka Matić na zajedničkoj konferenciji za medije sa grčkim kolegom Harisom Teoharisom.

U Grčku uz PCR ili potvrdu: "Vakcinacija jedan od ključnih razloga poverenja" VIDEO

Na pitanje kako će biti realizovani oni vaučeri u agencijama koje nisu dobile licencu, Matićeva je odgovorila da u Srbiji ima oko 100 agencija koje imaju licence, a druge, koje nisu mogle da obezbede garanciju ili osiguranje vezano za putne aranžmane, prešle su na režim turističkih agencija koje rade kao posrednici.

"To ih ni u jednom trenuku ne sprečava da realizuju putovanja koja su prošle godine bila dogovorena", rekla je Matićeva.

Poznati uslovi ulaska u Grčku: Prihvaćene kineska i ruska vakcina

Upitana kome građani koji imaju pravo na zamenska putovanja da se obrate ukoliko agencija više ne postoji, Matićeva je rekla da mogu da se obrate turističkoj inspekciji, koja će regovati i sigurno zaštititi prava putnika.

"Međutim, mi nemamo podatke da agencije ne postoje. Mi imamo podatke da su agencije preregistovane i ako su bile organizatori putovanja, sada su posrednici u prodaji putnih aranžmana", rekla je Matićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 239 idi na stranu